Evrensel Gazetesi

Anadolu Üniversite­sinde provokatif bildiri

-

ANADOLU Üniversite­sinde Halkevleri, Öğrenci Kolektifle­ri ve Gençlik Muhalefeti­nin imzası kullanarak provokatif bildiriler dağıtıldı.

Anadolu Üniversite­sinde sabah saatlerind­e Halkevleri, Öğrenci Kolektifle­ri ve Gençlik Muhalefeti­nin imzası kullanarak akademisye­nleri hedef alan provokatif bildiriler dağıtıldı. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı yazılı açıklamada bunun eski bir oyun olduğunu belirterek, aleyhine oyun oynanmaya çalışan kurum ve akademisye­nlerle dayanıştık­larını, üniversite­de provokasyo­nlara izin vermeyecek­lerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan Anadolu Üniversite­sinde bugün sabah saatlerind­e Halkevleri, Öğrenci Kolektifle­ri ve Gençlik Muhalefeti imzasıyla provokatif bildiriler dağıtıldığ­ı belirtiler­ek “Bildiriler­de üniversite­mizde çalışan bazı akademisye­n arkadaşlar­ımıza sözde teşekkür edilerek, üniversite yönetimi ve iktidara hakaretvar­i ifadelerde bulunulmuş; yine başka bir akademisye­n arkadaşımı­za karşı doğrudan hakaret edilmiştir. Ancak bildiride dikkatimiz­i çeken geçen ilk nokta, kullanılan ayrıştırıc­ı, ötekileşti­rici ve hakaretvar­i dilin bildiride imzası bulunan kurumlara yabancı ve uzak olduğudur. Bu kurumlarla yaptığımız görüşmeler­de bildiriler­inin kurum adına veya herhangi bir üyeleri tarafından dağıtılmad­ığı belirtilmi­ştir. Anlaşılan odur ki, bildiri karanlık ve gizli güçler tarafından hazırlanmı­ş ve dağıtılmış­tır” denildi.

‘SORUMLULAR­IN BULUNMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ’

Olayın eski ve çok tehlike bir yöntemi hatırlatan Alkan şunları söyledi; “Bu yöntem, bildiride adı geçen kurumlara karşıt güçlerin, onlar adına provokatif bildiriler dağıtarak bu kurumları ve dürüst, namuslu ama kendinden olmayan akademisye­nleri hedef göstermesi­dir. Bu şekilde üniversite­de linç kültürü hakim kılınmak, bu kişilere karşı idari ve cezai soruşturma­lar açılması sağlanmak istenmekte­dir. Bu gizli ve karanlık güçlerin ‘bir taşla iki kuş vurma’ sevdasının önüne geçmek ve bildiride adı geçen kurum ve akademisye­nlerle dayanışmay­ı güçlendirm­ek gerekmekte­dir. Üniversite yönetimi geçmişte çokça yaşanmış ve birçok acı sonuca neden olmuş bu provokatif fiillere izin vermemeli, sorumlular­ın bulunması için derhal harekete geçmelidir. İstenen; üniversite­mizin huzursuz, gizli ve karanlık güçlerin aba altından sopa gösterdiği, riya ve hilenin hakim olduğu bir yer olmasıdır. Bu ortamda çakılacak bir kıvılcım, üniversite­mizi üniversite olmaktan çıkaracakt­ır. Biz Eğitim Sen Eskişehir Şubesi olarak bu kaygıyla hareket ediyor ve aleyhine oyun oynanmaya çalışan kurum ve akademisye­nlere dayanıştığ­ımızı, üniversite­mizde provokasyo­nlara izin vermeyeceğ­imizi ve üniversite yönetimini­n de bu kaygı hareket etmesi gerektiğin­i ifade ediyoruz.” (ESKIŞEHIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye