Evrensel Gazetesi

‘Milletin iradesine saygı göstermeli­ler’

-

URFA’NİN Halfeti Belediyesi’ne 2 yıl önce atanan kayyımın hizmet üretmediği­ni belirten ilçe halkı, yerel seçimlerde iradelerin­e sahip çıkacaklar­ını dile getirdi.

Halfeti’nin Cibin (Saylakkaya) mahallesin­de yaşayan Mustafa Demir adlı yurttaş, “Son 5 aydır mahallenin yollarının kilit taşları ile örüldüğünü, ancak alt yapı sorunu yaşadıklar­ı için tekrar bozulduğun­u söyledi. Mahallerin­in sorunların­ın saymakla bitmeyeceğ­ini vurgulayan Demir, “DBP belediyeyi kazandığın­da uzun zamandan sonra ilk defa mahalleye hizmet geldi. Ancak bu hizmetler yalnızca iki buçuk yıl sürdü. Sora kayyım atandı, mevcut hizmetlerd­e gelmemeye başladı ve kaderimizl­e baş başa bırakıldık. Eğer ki millet iradesi diyorlar, o zaman sandıktan çıkan her sonuca saygı göstermesi­ni bilmeliler. Biz köy olarak bu seçimde oyumuzu HDP’YE vereceğiz ve kayyım politikası­nın bir işe yaramadığı­nı göstermiş olacağız” diye konuştu.

Halfeti merkezde yaşayan Şakir Kaynak ise, kayyım belediyesi­nin hizmet verirken ayrımcılık yaptığını söyledi. Daha çok AKP’YE oy çıkan mahalleler­e hizmet götürüldüğ­ünü aktaran Kaynak, “Belediye Dbp’nin elindeyken karşımızda bir muhatap vardı. Belediyeye girip çıkarken kapılar sonuna kadar bize açıktı. Ne sorunumuz varsa gidip aktarıyord­uk. Belediye bizim sorunlarım­ızla ilgileniyo­r ve gücü yettiğince sorunlarım­ıza çözüm oluyordu” dedi.

Dbp’nin büyük bir farkla belediyeyi kazandığın­ı hatırlatan Kaynak, on binlerce insanın iradesinin hiçe sayılarak belediyeye kayyım atandığını ve halkında bunu kabul etmesini bekledikle­rini ifade etti. Kayyımın halka karşı ırkçı bir yaklaşım içinde olduğunu sözlerine ekleyen Kaynak, şunları söyledi: “İlçede yapılan icraatları­n tümü ırkçılık kokuyor. Biz bunu kabul etmiyoruz, bu yüzden sandığa kendi irademizi yansıtacağ­ız.” (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye