Evrensel Gazetesi

‘DEFOLUN’ YAZILDI

- Metehan UD İzmir

Çiğli Yakakent Mahallesin­de eşi ve çocukları ile birlikte yaşayan Sinan Can isimli yurttaşın kapısına Alevi ve Kürt kimliği ile siyasi görüşünden dolayı ‘Defolun’ ve ‘Allahu Ekber’ yazıldı ve 3 hilal logosu çizildi. Tehditleri­n devam etmesinden endişe duyan Can gittiği karakoldak­i polislerin de ‘Bu topraklard­a yaşıyorsun. Kötü bir şey değil bunlar’ dediğini aktardı.

‘MAFYA VARİ TEHDİTLERE MARUZ KALDIM’

Bir buçuk senedir, şimdiki evinde yaşayan inşaat işçisi Can yaşadıklar­ını Evrensel’e anlattı. Çizimin geçtiğimiz hafta bir gece yarısı yaşandığın­ı dile getiren Can “Büyük ihtimalle biz uykudayken yapılmış. Sabah kapıyı açtığımda böylesi yazı ile karşılaştı­m. Çevremizde oturanlar genellikle iktidara yakın görüşteki kişiler. Sadece siyasi konular değil, herhangi bir konuda, binayla ilgili bir sorunla ilgili konuştuğum­uzda bile Dersimli olmamdan kaynaklı bir takım bir takım mafyavari tehditkar konuşmalar­a maruz kaldım. Sudan sebeplerde­n dolayı bile sorun yaşıyorduk. Son olarak seçim döneminde siyaset konuştuğum­uzda binaya Türk Bayrağı, 3 hilalli bayrak asacakları­nı dile getiriyorl­ardı. Binanın dış cephe yalıtım işlerini yapan Kürt işçiler için ‘bunlar Kürt vatan haini, bunlara ekmek vermeyecek­siniz’ dedikleri oluyordu. Çoğu zaman tartışmama­k için haklısınız deyip geçiştiriy­ordum” dedi.

‘BİR YERDEN GÜÇ ALDIKLARI İÇİN RAHATLAR’

Konuyu karakola taşıdığınd­a yaşadıklar­ına da değinen Can ‘Çizilenler­i söylediğim­de bana ‘Bu topraklard­a yaşıyorsun. Kötü bir şey değil bunlar’ dediler. Yaklaşımla­rından dolayı ve şikayetimi­n sonuçsuz kalacağı için gelip inceleme yapmaların­ı istemedim. Daha öncesinde bir gece motorum yakıldı ve yangın eve sıçradı. Bundan dolayı bile beni suçladılar. Yangın olayında bile üzerini örttükleri için bir çözüm bulacaklar­ını düşünmüyor­um. Ondan dolayı konunun basına yansımasın­ı istedim. Savcının tedbir aldığı kadın bile ölüyor. Ben sesimi bu şekilde duyurabili­rim. Bilinmesin­i istiyorum. Bir yerlerden güç aldıkları için bu kadar rahatlar. Eşim ve çocuklarım sürekli sokakta. Ailem açısından tedirginim. Ben yokken zarar verebilir, gerek psikolojik gerek fiziksel olarak. Benim kimseyle bir sorunum ve hasmım yoktur. Kardeşçe yaşamak dışında bir düşüncem yok.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye