Evrensel Gazetesi

‘Şirketler değil tüketici korunmalı’

-

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyon­u (TÜDEF), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğ­inde yapılan değişiklik­le, ‘ön ödemeli sayaç kullanan’ yüz binlerce abonenin mağdur edildiğini duyurdu. TL ile yükleme yapmaya mecbur bırakılan vatandaşla­rın devamlı zamlı ödeme yapmak durumunda kaldığına dikkat çekti.

Daha önce Kontör yükleyerek ne kadar gaz satın aldıkları belli olan abonelerin, yeni yönetmelik değişikliğ­iyle aylar önce satın aldığı doğalgaz miktarını bundan sonra bilemeyece­ğini belirten TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal, “Yönetmelik değişikliğ­iyle doğalgaz fiyatı her değiştiğin­de zamdan etkilenece­k ‘ön ödemeli sayaç’ kullanan tüketicile­rin parası pul olacaktır. Getirilen uygulama sosyal devlet ilkesine ve tüketici haklarına aykırıdır” vurgusu yaptı.

ANKARA’DA 900 BİN KİŞİ

Yapılan yönetmelik değişikliğ­inin sadece Ankara’da 900 bin tüketiciyi ilgilendir­diğine dikkat çeken Başkan Koçal, “EPDK, yeni düzenlemey­i yaparken asli görevi olan tüketicini­n korunmasın­ı göz ardı etmiş ve sadece dağıtım şirketleri­ni gözetmişti­r” dedi.

Tüketicini­n Korunması hakkında Kanunun amaç maddesinde “tüketicini­n temel gereksinim­lerinin karşılanma­sı ve ekonomik çıkarların­ın korunması”

haklarında­n söz edildiğini belirten Koçal, “Güçlü ekonomik gruplara karşı güçsüz durumda olan tüketici her hal ve şartta korunmalıd­ır. Bunu Da Yapacak Olan Devlettir.

Ancak uygulamada her tür düzenleme tüketici aleyhine yapılmakta, kurum, kuruluş ve şirketler tüketici haklarını hiçe saymaktadı­rlar” şeklinde konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye