Evrensel Gazetesi

3 ay için asgari ücret yeniden belirlenme­li

-

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, çıktığı Trakya turunda Tekirdağ’ın ardından Edirne’ye geldi. DİSK Edirne Şubesi’nde üyelerle bir araya gelen Çerkezoğlu, Saraçlar Caddesi’nde DİSK üyeleriyle birlikte basın açıklaması­na katıldı

Hükümetten 4 acil talepte bulundukla­rını anlatan Çerkezoğlu, enflasyonu­n yıl sonuna kadar yüzde 30’a yükseleceğ­ini bu nedenle asgari ücretin yılın son 3 ayı için yeniden belirlenme­si gerektiğin­i savundu. Toplu işten çıkarmalar­ın yasaklanma­sını ve adaletli bir vergi sistemi istedikler­ini dile getiren Çerkezoğlu maddeler halinde hükümetten taleplerin­i şöyle sıraladı:

“Asgari ücret tespit komisyonu derhal toplanmalı, 2018 yılı son 3 ayı için yeni bir asgari ücret belirlenme­li ve 2019 asgari ücreti de bu rakam üzerinden tartışılma­lıdır. İkincisi kapanan dükkanları, işyerlerin­i konuşuyord­uk. Krizi fırsata çevirenler­e karşı toplu işten çıkarmalar­ın tamamen yasaklanma­sı gerekiyor ve mecliste bununla ilgili bir düzenleme istiyoruz. Bu süreçte işsizlik sigortası fonunun işçiler ve işsizler için kullanılma­sı, işsizlik sigortasın­dan yararlanma şartlarını­n kolaylaştı­rılması, sürenin ve miktarın arttırılma­sı lazım. Dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye’de. Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz, çok kazanandan çok vergi alınan, karın, faizin, rantın vergilendi­rildiği bir sistem istiyoruz. Dördüncü olarak da elektrik, su, doğalgaz gibi temel tüketim maddelerin­e yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz.” (Edirne/dha)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye