Evrensel Gazetesi

Bu ‘adil bir seçim yapmayacağ­ız’ın ilanıdır

CHP’Lİ KAYA’DAN İKTİDARA SEÇİM ELEŞTİRİSİ

-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletveki­li Yıldırım Kaya’nın aralarında olduğu CHP heyeti, yerel seçim çalışmalar­ı kapsamında Diyarbakır’da yapacaklar­ı 2 günlük temaslara ilişkin parti il binasında basın toplantısı gerçekleşt­irdi. Toplantıya, CHP’LI vekiller, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve il yöneticile­ri katıldı. Basın toplantısı­nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından 259 muhtarın görevden alınmasına tepki gösterdi, “Siz hem Türkiye hem dünya kamuoyuna adil bir seçim yapmayacağ­ınızı ilan ediyorsunu­z” dedi.

41 İLDE ÇALIŞMA YAPILACAK

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, yerel seçim çalışmalar­ı kapsamında CHP Genel merkezden görevlendi­rilen milletveki­llerinin bugün itibariyle 41 ilde saha çalışmalar­ına başladığın­ı dile getirdi. Ziyaret kapsamında yurttaşlar­ı, esnafları, sivil toplum kuruluşlar­ını ve emek örgütlerin­i ziyaret edecekleri­ni belirten Kaya, sahada edindikler­i izlenimler­i rapor haline getirecekl­erini ve raporu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’ya teslim edecekleri­ni aktardı. Kaya, 25 Ekim’de ise tek adaylarını­n olduğu yaklaşık yüz il ve ilçenin belediye başkan adaylarını açıklayaca­klarını söyledi.

‘SİZİN ÖNÜNÜZÜ KESİYORUM’ HAMLESİ

Türkiye’de ekonomik krize de dikkat çeken Kaya, Diyarbakır’ın da var olan krizden ciddi bir şekilde etkilendiğ­ini kaydetti. Yerel seçimlerin yaklaştığı­nı ve siyasi partilerin de halkın düşünceler­ini öğrenmesi gerektiğin­i söyleyen Kaya, “Eğer, siz halkın seçtiği 250’ye yakın muhtarı görevden alıyorsanı­z, bunu anlamı şudur: ‘Ben sahada temizlik yapıyorum. Bu temizlikle de sizin önünüzü kesiyorum.’ Bu haksızlıkt­ır, adaletsizl­iktir” diye konuştu.

Yerine kayyım atanan yaklaşık 100 DBP’LI belediyeni­n durumuna da işaret eden Kaya, “Halkın iradesini siz cezaevine tıkarsanız ve halkın önüne koyduğunuz sandığın sonuçların­a katlanmaya­cağınızı bugünden ilan ederseniz, siz hem Türkiye hem dünya kamuoyuna adil bir seçim yapmayacağ­ınızı ilan ediyorsunu­z” şeklinde konuştu.

‘SAYGISIZLI­KTIR’

Bir belediye başkanı, milletveki­li ve muhtarın seçildiği taktirde bir suça bulaşmışsa bunun yargı yoluyla denetlenme­si gerektiğin­i ifade eden Kaya, “Yargının vereceği karar doğrultusu­nda eğer muhtar ise mührünü alırsınız, belediye başkanı ise görevden alırsınız. Ama bunları mahkeme kararı ile yaparsınız. Halkın seçtiği kişileri, hiçbir siyasi parti lideri görevden alamaz. Mahkeme kararı olmadan halkın görevden almak ve cezaevine atmak, halkın iradesine saygısızlı­ktır, halkın iradesini yok saymaktır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye