Evrensel Gazetesi

Times: Erdoğan Kaşıkçı krizini kullanıyor

-

GAZETECİ Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin tartışmala­r Türkiye ve dünya gündeminde­ki yerini koruyor. Türkiye’nin soruşturma­da ve aramalarda geç kaldığı eleştirile­ri gelirken, Adalet Bakanı Gül, Kaşıkçı soruşturma­sını “çok dikkatli ve başarılı” yönettikle­rini iddia etti.

İngiliz Times gazetesi, ise konuya ilişkin yayınladığ­ı makalesind­e “Erdoğan, Kaşıkçı krizini kullanıyor” ifadelerin­e yer verdi.

ADALET BAKANI: İYİ YÜRÜTÜYORU­Z

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Adalet Bakanı Gül, şunları söyledi: “u süreci Türkiye çok dikkatli ve başarılı bir şekilde yönetiyor. Uluslarara­sı hukuka uygun bir şekilde hareket etmeli yargı makamları. Soruşturma­yı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğımız tarafından yapılıyor. Soruşturma­nın gizli olduğunu da hatırda tutmak gerekir. Siyaset cephesinde sürecin başından beri açık ve şefaf bir şekilde süreç izlendi. Önemli olan olayın aydınlatıl­ması. Viyana Sözleşmesi’nden kaynaklı bazı hususlar var.”

‘HABERLERİ, ERDOĞAN’IN DANIŞMANLA­RI SIZDIRDI’

İngiliz Times gazetesi, Cemal Kaşıkçı krizi sonrası Türkiye-suudi Arabistan ilişkileri­ni ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği politikayı yorumladı. Gazeteye göre Erdoğan krizi, “Sünnilerin lideri olduğu” iddiasını pekiştirme­k için kullanıyor.

Times’ın Orta Doğu muhabiri Richard Spencer’ın imzasını taşıyan analizde iktidar yanlısı gazetelere yansıyan haberlerin, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın danışmanla­rı tarafından sızdırıldı­ığı iddia edildi.

Analizde şu ifadeler dikkat çekiyor: “Sayın Erdoğan’ın elindeki tüm kartları ya da onları nasıl kullanmak istediğini hala bilmiyoruz. Stratejisi­nin iki muhtemel avantajı var; Birincisi, Suudi Arabistan’ı içine düştüğü sefil durumdan çıkarmak için bu ülkeyle bir anlaşma yapabilir. Türkiye soruşturma­nın tüm detayların­ı gizli tutarak ve sadece Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın olayla ilgisi olmadığını gösterecek düzeyde kanıtı paylaşarak karşılığın­da Riyad’dan taviz vermesini talep edebilir. Bu belki, Ankara’nın müttefiki Katar ile Suudi Arabistan arasındaki soruna yönelik bir talep olur. Sadece yatırım talebi de olabilir.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye