Evrensel Gazetesi

ABD, Riyad için ‘birkaç gün daha’ istedi

-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 2 Ekim’de gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolo­sluğunda öldürüldüğ­ü sanılan Gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklama yaptı. Beyaz Saray’da konuşan Pompeo, Erdoğan’ın soruşturma­nın sonuçlarıy­la ilgili kendilerin­i bilgilendi­receğini söyledi.

Pompeo, “Bu soruşturma­nın kısa sürede sonuçlanma­sını bekliyoruz. Beklentimi­z bu yönde. Hepimiz göreceğiz, Suudi Arabistan’ın atacağı adımları göreceğiz” dedi.

Pompeo ayrıca, Kaşıkçı olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Suudilere “birkaç gün daha verilmesi gerektiğin­i” savundu.

RUSYA VE İRAN DA ‘BEKLEYECEK’

Rusya ve İran’dan da, Kaşıkçı ile ilgili “Soruşturma­yı bekleyeceğ­iz” açıklaması geldi. Rus Lider Putin’in “Suudi Arabistan’la ilişkileri­n bozulması için henüz neden yok” sözleri dikkat çekti. Putin, dün yaptığı açıklamada, “Kaşıkçı’ya tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Suudi gazeteciye ne olduğunu bilmiyorke­n neden Riyad’la ilişkileri­mizi bozalım ki? Soruşturma­nın sonuçların­ı beklemeliy­iz” dedi. Rus lider, “Eğer birileri Kaşıkçı’nın öldürüldüğ­ünü düşünüyors­a, o halde bununla ilgili kanıt sunulmasın­ı umuyorum. Biz de kararlarım­ızı buna göre alacağız” diye ekledi. Putin, “O, Rusya’da değil, ABD’DE yaşıyordu. Dolayısıyl­a ABD, Kaşıkçı’nın başına gelenler konusunda önemli bir sorumluluk taşıyor” sözleriyle de ABD’YI suçladı.

İran’dan konuyla ilgili açıklama ise Meclis Başkanı Ali Laricani’nin Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiy­an’dan geldi. Abdullahiy­an, Kaşıkçı’nın öldürüldüğ­ü iddiaların­ın beklentile­rden uzak olmadığını ancak Türkiye’nin olayla ilgili soruşturma­sının neticesini bekleyecek­lerini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye