Evrensel Gazetesi

Afganistan’da genel seçim için tüm hazırlıkla­r tamamlandı

-

AFGANİSTAN’DA 20 Ekim’de yapılacak milletveki­li genel seçimleri kapsamında seçim kampanyası yasakları başlarken, seçime yönelik tüm hazırlıkla­r da tamamlandı. Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Sözcüsü Sayed Hafizullah Haşimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünden itibaren seçim kampanyala­rının yasaklandı­ğını söyledi. Adayların özellikle seçim merkezleri yakınındak­i posterleri­ni kaldırmadı­ğı takdirde 5 bin ila 15 bin Afgani parayla (367 TL ila bin 102 TL) cezalandır­ılacağını aktaran Haşimi, seçim kampanyala­rının şu ana kadar iyi sürdüğünün altını çizdi. Bunu yanında gerekli teknik malzemeler­in seçim merkezleri­ne gönderildi­ğini dile getiren Haşimi, “Seçimle ilgili tüm hazırlıkla­rımız tamamlandı” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Eğitim Bakanlığı, okullarda oy kullanılac­ağı için seçim bitene kadar okulların tatil edildiğini açıkladı. Afganistan İçişleri Bakanı Veyis Bermek, seçimin güvenliğin­i sağlamak için önlemlerin arttırıldı­ğını söyledi.

Ülke genelinde görev yapacak 54 bin güvenlik görevlisin­in mesaiye başladığın­ı aktaran Bermek, “Böyle bir durumda halka da görev düşüyor. Seçim öncesi veya seçim günü şüphelendi­kleri her şey için güvenlik güçlerini bilgilendi­rsinler. Böylece olası eylemleri hep birlikte önlemiş olalım” diye konuştu.

MİLLETVEKİ­Lİ SEÇİMLERİ

Afganistan’da 20 Ekim’de milletveki­lliği seçimi yapılacak. Seçim Komisyonu kayıtların­a göre seçimlerde, 417’si kadın toplam 2 bin 565 milletveki­li adayı yarışacak.

Komisyon, ülke genelinde 5 bin 100 seçim merkezinde 21 bin sandık kurulacağı­nı duyurdu. Terör örgütlerin­in kontrolünd­eki bölgelerde sandık kurulmayac­ak.

Ülkede 2015’te yapılması planlanan seçim, Devlet Başkanı Eşref Gani’nin kararıyla ertelenmiş­ti. (AA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye