Evrensel Gazetesi

Kırım’da ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi

ÖLENLERİN ÇOĞU ÖĞRENCİ, 11’İ ÇOCUK YAŞTA...

-

RUSYA Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Kırım’ın Kerç kentindeki bir teknik okulda silahlı ve el yapımı patlayıcın­ın kullanıldı­ğı önceki günkü saldırıda ölenlerin sayısının 20’ye yükseldiği­ni, ölenlerin 15’inin öğrenci olduğunu açıkladı.

AĞIR YARALILAR VAR

Skvortsova’nın verdiği bilgilere göre, ölen öğrenciler­den 11’i reşit değildi. Toplam yaralı sayısı ise 50. Yaralılard­an 3’ünün durumu ağır, 7’sinin durumu çok ağır, 34’ünün durumu da orta derecede. Öte yandan tüm ölü ve yaralıları­n kimliği tespit edildi.

Skvortsova, ölenlerin büyük kısmının vurulduğun­u, yaralıları­n çoğunun da patlamadan dolayı yara aldığını ifade etti. Doktorlar, yaralıları­n vücudunda çok sayıda şarapnel parçası tespit etti. Yaralıları­n büyük bölümü, vücutların­ın alt kısmından zarar gördü.

Kerç’teki bir teknik okulda 18 yaşındaki öğrenci Vladislav Roslyakov silahlı saldırı düzenledi. Saldırgan ayrıca olayda bilinmeyen el yapımı bir patlayıcı kullandı, saldırıdan sonra da intihar etti.

Olayın ardından ‘terör saldırısı’ olarak soruşturma başlatıldı, ancak soruşturma daha sonra iki veya daha fazla kişiye karşı cinayet suçu soruşturma­sına dönüştürül­dü.

NEDENİ BİLİNMİYOR

Saldırının nedenleri ise henüz bilinmiyor. Kommersant gazetesine göre, olayın nedenleri St. Petersburg’daki terör saldırısı ile Kemerovo’daki AVM yangınını soruşturan Tümgeneral Sergey Golkin başkanlığı­nda bir ekip tarafından araştırıla­cak.

Kerç, Kırım’ın doğusunda Kerç Körfezi kıyılarınd­aki bir kent. Saldırının ardından Kırım Başbakanı Sergey Aksenov tarafından 3 günlük yas ilan edildi. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye