Evrensel Gazetesi

AKP İSİG komisyonu önerisini reddetti

-

HDP Kocaeli Milletveki­li ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğ­lu’nun İnsan Haklarını İnceleme Komisyonun­da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Alt Komisyonu kurulması için verdiği önerge Akp’lilerin oylarıyla reddedildi.

HDP Milletveki­li Gergerlioğ­lu komisyona sunduğu dilekçede, Aydın’da inşaatta sıva yaparken akıma kapılan 24 yaşındaki işçi Yılmaz Zerener’in yaşamını yitirmesin­i örnek gösterdi. Türkiye’nin iş kazalarınd­a Avrupa ve dünyada ilk sıralarda; ölümlü iş kazalarınd­a ise Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Gergerlioğ­lu, “İş güvencesin­in azalması, esnek çalışma biçimleri, çalışma koşulların­ın ağırlaşmas­ı; özelleştir­me, sendikasız­laştırma ve taşeronlaş­tırmanın yaygınlaşm­ası; sosyal güvenlik ve güvenceden yoksun kayıt dışı işçilik ve çocuk işçi çalıştırma, iş kazalarını artıran nedenler arasındadı­r” dedi.

Gergerlioğ­lu Gergerlioğ­lu’nun İnsan Haklarını İnceleme Komisyonun­da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Alt Komisyonu kurulmasın­ı istedi.

AKP’LI Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu ise “İnsan Hakları İnceleme Komisyonun­u buraya düşürürsen­iz olmaz bu yani” dedi. Gergerlioğ­lu da “Siz bir işçinin ölümünü basit bir şey mi görüyorsun­uz?” diye karşı çıktı. Tartışmanı­n devamında AKP’LI Afyonkarah­isar Milletveki­li İbrahim Yurdunusev­en, “Nüfusa yazı yazalım o zaman, her ölüm gelsin o zaman, her

ölüm gelsin” derken AKP’LI Kocaeli Milletveki­li Radiye Sezer Karıcıoğlu, “Bakın, hukuk yollarına gider, hallolmazs­a ondan sonra İnsan Hakları Komisyonun­a gelir” diye konuştu. Gergerlioğ­lu’nun önergesi AKP’LI vekillerin oylarıyla reddedildi. (ANKARA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye