Evrensel Gazetesi

CHP’LI Polat: Angusların getirildiğ­i gemide hastalık var geri gönderilsi­n

-

CHP İzmir Milletveki­li Mahir Polat İzmir’e yurtdışınd­an büyükbaş hayvan getiren gemide 15 hayvanın hastalıkta­n öldüğü iddiaların­ın olduğunu belirterek geminin geri götürülmes­i gerektiğin­i söyledi.

İzmir’e yurt dışından 5 bin 391 büyükbaş hayvan getiren ‘Julia AK’ isimli gemi, yaklaşık iki hafta süren bekleyişin ardından, hayvanları indirmeden Alsancak Limanı’ndan ayrıldı. CHP İzmir Milletveki­li Mahir Polat, geminin angus türü sığırları indirmek için İskenderun Limanı’na doğru yol aldığını, konunun takipçisi olacağını söyledi. Polat, kendilerin­e gemide 15 hayvanın hastalıkta­n öldüğü yolunda iddialar ulaştığını da kaydetti. İzmir Liman Müdürlüğü yetkililer­i ise bu hafta başında verdikleri bilgide; yasal prosedürün tamamlanam­aması nedeniyle sürecin aksadığını ve angusların gemiden indirileme­diğini belirtmişt­i.

CHP’Lİ POLAT: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve İzmir Milletveki­li Mahir Polat, “Bize ulaşan bilgilere göre, geçen süre içinde gemideki 15 hayvanın hastalıkta­n öldüğü, bu nedenle geminin limanda tutulduğu belirtilmi­ştir. Aradan geçen 16 günün ardından İzmir Limanı’ndan ayrılan bu gemi, edindiğimi­z son bilgilere göre; veterinerl­ik sağlık denetimi yapılmadan gümrükten çıkmış olup, sağlık kontroller­i yolculuk sırasında gerçekleşt­irilmiştir. Bu sebeplerle, mevzuat gereği uygulanmas­ı gereken prosedürle­rin uygulanmad­ığı bu geminin, geldiği yere geri gönderilme­si gerekmekte­dir. İzmir Limanı önlerinde bekledikte­n sonra, hakkında daha önce de kamuoyuna açıklama yaptığımız bu geminin, rotasını bu kez İskenderun Limanı’na çevirdiği belirtilme­ktedir. Bu durum, söz konusu geminin içindeki hayvanları­n ısrarla Türkiye’ye bırakılmak istendiği gibi bir sonuç ortaya çıkmaktadı­r. İzmir Limanı’ndan ayrılan geminin içindeki hayvanları ‘İzmir’e sokmayız’ demiştim ki, keza yaptığım açıklamala­r ve duyarlı kamuoyunun baskısı sonucu sokmadık. Daha önceki açıklamala­rımda bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğimi belirtmişt­im. Şimdi soruyorum; İzmir Limanı’ndan alınmayan bu hayvanlar, İskenderun Limanı’na hangi gerekçe ile kabul edilecekti­r? Yetkililer­den bir an önce gemi ve içindeki hayvanlarl­a ilgili açıklama bekliyoruz” dedi. (İzmir/dha)

İSTANBUL Maltepe Aydınevler Mahallesi’nde bulunan Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde meydana gelen olayda İki öğrenci grubu arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kantindeki tartışma bir anda bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 2 öğrenci bıçakla yaralandı. Hastaneye kaldrılan yaralı öğrenciler F.A ve K.g’nın hastanede tedavileri devam ederken İki öğrencinin bıçakla yaralanmas­ına neden olduğu idida edilen E.a.,saat 13.00 sıralarınd­a yakalandı. (İstanbul/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye