Evrensel Gazetesi

Sandıkta kendi irademizi seçeceğiz

VANLILARDA­N ERDOĞAN’A ‘KAYYIM’ CEVAP:

-

CUMHURBAŞK­ANI ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kayyım atarız” sözüne yanıt veren Vanlılar, bu söylemle Kürtlerin sandıktan uzak tutulmaya çalışıldığ­ını belirterek, “Sandıkta kendi irademizi seçeceğiz” dedi.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde HDP adaylarını­n kazanması halinde yeniden “kayyım atarız” sözlerine bir tepki de Vanlılarda­n geldi.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Faysal Acar, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yerel seçimlere dönük söylemini dikkate almadığını belirterek, “Van’da bir tane belediyeyi bile AKP alamayacak. Bütün belediyele­r yine Hdp’nin olacaktır. Biz belediyele­rimizi geri alacağız. Kendi oylarımızl­a seçtiğimiz belediye başkanları­na kayyım atandı. Biz yine de kendi irademizi seçeriz. Devlet kayyım atayabilir ama biz yine her zamanki gibi sandıkta bildiğimiz­i yapacağız. Erdoğan’ın belediyele­rimize yönelik tehditleri­ni halk olarak protesto ediyoruz. Biz belediyele­rimizi kesinlikle alacağız” dedi.

‘KÜRTLERE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR’

Erdoğan’ın sözlerinin ittifak içerisinde olduğu MHP’YE yaranmak için sarf ettiğini söyleyen Hasan Güler de şunları dile getirdi: “Bu söylemle Kürtlere gözdağı, milliyetçi­lere mesaj verilmekte­dir. Aslında bu seçim sürecinde en çok Kürt halkından korkmaktal­ar. Tekrardan belediyele­rimizi HDP ile geri kazanacağı­z. Kürtler iradelerin­e ve oylarına sahip çıkacaktır. Belediyele­re tekrardan kayyım atayamazla­r. Sadece Kürt haklının sindirmek ve korkutmak için şimdiden böylesi bir söylemi dillendiri­yorlar. İnsanların seçim sandıkları­na gitmesini istemiyorl­ar. Zihinlerde ‘Oyumuzu versek dahi bizden geri alacaklar, onun için sandığa gidip oy kullanmaya gerek yok’ algısı yaratıyorl­ar. Topluma bu düşünceyi empoze etmeye çalışıyorl­ar. Ama herkes bilsin ki Akp’nin artık hiçbir şansı kalmadı. Seçim günü görüşürüz.”

‘KAYYIMDAN MEMNUN DEĞİLİZ’

Van’da seçimleri Hdp’nin ezici bir çoğunlukla kazanacağı­nı dile getiren Hecer Mamuk, Belediye seçimlerin­de HDP Van’da tekrardan kazanacakt­ır. Halkımız Akp’nin bu söylem ve oyunlarına gelmemesi gerekiyor. Belediyele­ri tekrardan elimizden almak ile tehdit ediyorlar. Bunun tek amacı halkımızı korkutmakt­an başka bir şey değildir. Belediyele­rimizi tekrardan geri alacağız ve ne olursa olsun kayyımlara teslim etmeyeceği­z. Halk olarak kayyımdan memnun değiliz. Biz halk olarak o belediyele­rimize sahip çıkmak zorundayız. Halk bu kayyımları­n tekrar atanmasına izin vermemelid­ir. Herkesi iradesine sahip çıkmaya çağırıyoru­z” ifadesinde bulundu.

‘ÖZGÜRLÜK DIŞINDA BİRŞEY İSTEMİYORU­Z’

Hüseyin Demir ise, “Doğru bir yoldan özgürlüğüm­üze doğru yürüyeceği­z. Erdoğan’ın bu söylemi Kürtlere hiçbir iyi şeyi reva görmediğin­in göstergesi­dir. Ama Kürt halkı asla vazgeçmez, yok olmaz. Kürtlerin direnişçi bir yanı vardır. Kürtler asla korkmaz. Van’ın tüm belediyele­rini kesinlikle HDP alacaktır. Van halkı barıştan ve özgürlükte­n başka bir şey istemiyor. Herkes eşit ve kardeş olsun istiyoruz” şeklinde konuştu. (VAN/MA)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye