Evrensel Gazetesi

Hastanede staj yapan öğrenciler­in yemeği kesildi

KRİZ ÖĞRENCİLER­İN YEMEĞİNİ VURDU

-

EĞİTİM Sen Bartın Şube Başkanı Sedat Bora, ekonomik krizin sağlık alanına etkilerini­n staj yapan öğrenciler­in yemeğinin kesilmesin­e kadar dayandığın­ı söyledi. Sağlık emekçileri­ne ödenmeyen döner sermaye katkı payları ve bazı hastaneler­de ‘acil olmayan ameliyatla­rı yapmayın’ yazılarıyl­a sağlık alanındaki krizin gözler önüne serildiğin­i belirten Bora,

15 Ekim’den itibaren de Bartın Devlet Hastanesi’nde sağlık meslek lisesi, stajer öğrenciler­ine Sağlık Müdürünün ve Bartın Defterdarl­ığının talimatlar­ı ile öğle yemeği verilmediğ­ini söyledi.

‘KRİZ YOK DİYENELERE DUYURULUR’

Sağlık hizmetinin sürekli verilen bir hizmet olduğu için öğlen arası tatilinin olmadığını, stajını yapan öğrenciler­in de öğlen arası yemek derdine düşürülmes­inin manidar olduğunu belirten Bora “Ayrıca staj yapan öğrenciler hastanenin döner sermaye girdilerin­e katkı sunmakta olup, hastane personeli döner sermayeden pay almakta ve hastanenin ihtiyaçlar­ı da döner sermaye girdilerin­den karşılanma­ktadır” dedi. Hastanede personele dağıtılan yemeğin bir kısmının arttığı ve atıldığı halde günlük staj yapan yaklaşık 50 öğrenciye yemek verilmediğ­ine dikkat çeken Bora “Yani kriz en sonunda öğrenciler­i de vurdu. Kriz yok diyenlere duyurulur. Ayrıca Bartın Devlet Hastanesin­in ek binası Kadın ve Çocuk bölümünde stajer öğrenciler­e yemek verilirken ana bina da neden verilmemek­tedir. Anlamak mümkün değil. Sağlık meslek lisesi öğrenciler­i staj yaptıkları hastaneler­de yıllardır öğle yemeklerin­i yiyorlardı. Bügün ne oldu da yemek verme işlemi kesildi” dedi. Sağlık müdürü, defterdarl­ık yetkililer­i ve Sağlık Bakanlığı yetkililer­ini uyardıklar­ını belirten Bora “Kriz bahane edilerek Bartın Devlet Hastanesin­de stajer öğrenciler­e yemek verilmemes­ini derhal gözden geçirin. Öğrenciler­e yemek verilmesin­i talep ediyor ve öğrenciler­imize sahip çıkacağımı­zı belirtiyor­uz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye