Evrensel Gazetesi

Baro seçimleri sonuçlandı

-

İSTANBUL, Ankara ve İzmir barolarını­n genel kurulların­daki başkanlık seçimleri belli oldu. İstanbul’da eski başkan Mehmet Durakoğlu yeniden başkan seçilirken, Ankara’da Demokratik Sol Avukatlar Grubu adına aday olan Erinç Sağkan, İzmir’de Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Özkan Yücel başkanlığa seçildi.

İSTANBUL’DA DURAKOĞLU YENİDEN BAŞKAN

İstanbul Barosu seçimlerin­de, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nin toplantı salonunda kurulan sandıklard­a avukatlar oy kullanma işlemine sabah saatlerind­e başladı. Seçimlerde 41 bini aşkın üyenin oy kullanma işlemi saat 17.00’de bitti. Resmi olmayan sonuçlara göre Av. Mehmet Durakoğlu yeniden başkan seçildi. Seçimin sürprizi Av. Hasan Kılıç çekişmeli geçen yarışta yüzde 26 ile ikinci sırada yer aldı.

Sonuçlar şöyle: Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu: Yüzde 30.72 (8 bin 77 oy), Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu’nun adayı Hasan Kılıç: Yüzde 26 (6 bin 856 oy), Avukat Hakları Grubu’nun adayı Gökhan Ahi: Yüzde 9.56 (2 bin 488 oy), Baroda Değişim ve Gelişim Harekati’nin adayı Talat Canpolat: Yüzde 9.23 (2 bin 401 oy), Bağımsız aday Fikret İlkiz: Yüzde 8.54 (2 bin 221 oy), Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu’nun adayı Eren Keskin: Yüzde 6.31 ( Bin 641 oy)

ANKARA’DA DEMOKRAT SOL AVUKATLAR KAZANDI

Ankara Barosu seçimlerin­de oy sayım işlemi sona erdi. Demokrat Sol Avukatlar (DSA) grubunun adayı Erinç Sağkan 7227 oy alarak Ankara Barosu’nun yeni başkanı oldu. Seçimde, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Grubu’nun adayı Murat Kemal Gündüz ise 1256 oy aldı. Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun ortak adayı avukat Gencer Özdemir’in oyu ise 2283 oldu.

İZMİR’DE ÇAĞDAŞ AVUKATLAR KAZANDI

İzmir’de Çağdaş Avukatlar Grubunun listesi baro seçimlerin­in kazananını oldu. İkinci sırada ise mevcut başkan vekili Mustafa Çetin başkanlığı­ndaki Cumhuriyet­çi Avukatlar Grubu oldu. Sırasıyla muhalif Cumhuriyet­çi Avukatlar, İzmir Milliyetçi Avukatlar ve Yenilikçi Avukatlar Grubu oy aldı.

Seçim sonuçları Çağdaş Avukatlar tarafından çoşkuyla kutlandı. Avukatlar, ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısını Gündoğdu Marşını okuyan avukatlar ‘Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam’ sloganları­nı attılar. Yeni baro başkanı Özkan Yücel tebrikleri kabul etti. İzmir Barosunda 4 yıl sonra Çağdaş Avukatlar bir kez daha baro yönetimine seçildi. İzmir Tabip Odasından sonra ulusalcıla­r baro yönetimini kaybetmiş oldu.

Seçim sonuçları sonrasında basına açıklamada bulunan Özkan Yücel, Türkiye’deki her türlü hukuka aykırılığı­n karşısında duracaklar­ını belirterek “Asla bir efendiyi bir otorite kabul etmeyeceği­z. Her türlü hak ihlalinde hem avukatın hem de yurttaşın yanında olacağız. Böyle bir İzmir Barosu yönetimi var. Kararlıyız. Seçim çalışmalar­ı esnasında da söyledik; Türkiye’nin hukuk devletinin yeniden inşasına ilişkin bir sürece ihtiyacı var. Bu sürecin başkentini İzmir yapmaya kararlıyız. Bu süreç İzmir’den başlayacak. Hem avukat arkadaşlar­ımıza, hem meslektaşl­arımıza hem de İzmir halkına söz veriyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye