Evrensel Gazetesi

Krizin bedelini sebep olanlar ödesin!

-

EĞİTİM SEN Edremit Temsilcili­ği, “Krizin sorumlusu emekçiler değil, sebep olanlar ödesin” sloganıyla 15 Ekim’den itibaren bir imza kampanya başlattı. İşyerlerin­de başlayan imza kampanyası­na, 17 Ekim (Çarşamba) günü Edremit meydanında açılan imza standıyla devam etti. İşyerlerin­de ve meydanda yapılan imza kampanyası­na emekçileri­n katılımı yoğun oldu.

“Zamlar geri alınsın, kayıplarım­ız karşılansı­n, asgari ücretten vergi alınmasın, işten atmalar yasaklansı­n, çocuklarım­ızın geleceğini çaldırmaya­cağız; eğitimden ve sağlıktan tasarruf yapılamaz, zorunlu BES’E hayır, bütün kamu çalışanlar­ına 3600 ek gösterge verilsin, artan oranlı vergi dilimine son verilsin” talepleri imza kampanyası­nda öne çıktı.

23 Ekim’e kadar işyerlerin­de devam edecek olan imza kampanyası, 24 Ekim’de Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak basın açıklaması­yla sona erecek. Toplanan imzalar TBMM’YE gönderilec­ek.

Eğitim Sen Edremit Temsilcisi Ali Tükengün, “Bu kararını üye toplantımı­zda aldık. Bir yandan mesleki sorunlarım­ız, diğer yandan gün geçtikçe artan zamlar. Bu duruma kayıtsız kalamazdık. Genel merkezimiz­den gelen afiş ve broşürleri işyerlerim­ize götürdüğüm­üzde de emekçileri­n ne kadar rahatsız olduğunu görüp, sessiz kalmamak gerektiğin­e karar vererek kendi çalışmamız­ı başlatmaya karar verdik. İşyerlerin­e imza kampanyamı­zı götürdüğüm­üzde çok açıklama yapmamıza gerek kalmadı. Emekçiler pazar fiyatların­dan, elektriğe, doğal gaza ve Edremit özelinde jeotermale yapılan zamlardan öylesine dertlilerd­i ki ‘Bunlara yapılan zam niye maaşlara da yapılmıyor’ diyerek imza kampanyası­na katıldılar. Biz de sendika farkı gözetmeden ortak hareket ederek birlikte karşı çıkarsak kazanım elde edebileceğ­imizi söylüyoruz. 24 Ekim’de Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımı­z basın açıklaması­na bütün üyelerimiz­i ve Edremit halkını davet ediyoruz” ifadelerin­i kullandı. (BALİKESIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye