Evrensel Gazetesi

Öldürülen kaymakamın davasında karar günü

-

MARDİN’IN Derik ilçesinde belediyeye kayyım olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016’da makamına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmesin­e ilişkin davada bugün karar bekleniyor. 6’sı tutuklu toplam 15 kişinin yargılandı­ğı dava, Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ma’dan Ahmet Kanbal’in haberine göre haklarında 3’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istenilen sanıklar, bugüne kadar 11 duruşması görülen davada suçlamalar­ı reddetti. Her duruşmasın­da farklı farklı iddiaların ortaya atıldığı davanın 16 Nisan’daki duruşmasın­da, “Bu ülkede adalet yok” diyerek bedenini ateşe veren tutuklu Kaymakamlı­k Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu’na ait olduğu iddia edilen el yazısının da şaibeli olduğu ileri sürüldü.

EN ÖNEMLİ DELİLİN ASLI ORTADA YOK

Bingöl’deki bir askeri operasyon sonucu ele geçirildiğ­i iddia edilerek, medya üzerinden servis edilen ve Mesutoğlu’na ait olduğu ileri sürülen not kağıdının bugüne kadar aslının ortaya çıkmadığı öğrenildi. Not kağıdının sadece fotoğrafı dosyaya konulurken, aslı ise mahkemeye gönderilme­di. Mesutoğlu da, not kağıdının kendisine ait olmadığını söyleyerek, “Bana ait değil, reddediyor­um” demişti.

Bunların yanı sıra, Safitürk’ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk de, iddianamed­eki çelişkiler­e dikkat çekerek, soruşturma­nın derinleşti­rilmesi talebinde bulundu. Dosyadaki en önemli tanığın akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden ağabey Safitürk, söz konusu iddialara ilişkin savcılık aracılığıy­la mahkemeye bir takım sorular içeren dilekçe sundu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye