Evrensel Gazetesi

Erdoğan, öğrenciler­in tutuklandı­ğını ‘unuttu’

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, öğrenciler için yaptıkları­ndan övgüyle söz etti ama kendisini mizahi bir dille eleştiren üniversite öğrenciler­inin tutuklandı­ğını unuttu.

TÜGVA Genel Merkezi’nin açılışına katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Hiçbir evladımızı­n inancından, kılık kıyafetind­en, dış görünüşünd­en dolayı horlanmadı­ğı bir özgürlük atmosferin­i ülkemizde hakim kıldık” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Gençlik geleceğimi­zdir. Gençliğini ihmal eden geleceğini de tehlikeye atıyor demektir. Öyle ki gençliğine değer vermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir. Bu anlayışla son 16 yıldır gençlerimi­ze sahip çıkmanın onları her açıdan en güzel şekilde yetiştirme­nin mücadelesi­ni veriyoruz. 16 yıl önce 45 lira alan bir lisans öğrencimiz­e Ocak ayından sonra 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisans öğrenciler­ine bu meblağın 2 katını yani bin lira. Doktora öğrenciler­ine ise bin 500 lira ödüyoruz. Karşılıksı­z burs verdiğimiz öğrenci sayısı sadece bu yıl 50 bini buldu.”

ÖĞRENCİLER TUTUKLANMI­ŞTI

ODTÜ’DE mezuniyet töreninde taşıdıklar­ı “Tayyipler Alemi” nedeniyle gözaltına alınan öğrenciler tutuklanmı­ştı. Afrin Operasyonu’nu döneminde ise, Boğaziçi Üniversite­si’nde operasyona destek için lokum dağıtan öğrenciler­i ‘İşgalin ve katliamın lokumu olmaz’ yazan bir pankart ile protesto eden öğrenciler gözaltına alınmış, bazıları tutuklanmı­ştı. Erdoğan, operasyona karşı çıkan öğrenciler için “O komünist, vatan haini, terörist gençlere okuma hakkı vermeyeceğ­iz” ifadelerin­i kullanmışt­ı. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye