Evrensel Gazetesi

Elektrik faturasınd­a TRT payına devam

CHP’LI Ömer Fethi Gürer, elektrik faturaları­ndaki ‘TRT payı’nın akıbetini sordu, Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Oktay soruya yanıt vermek yerine TRT payının devam edeceğini söylemekle yetindi.

-

sorular yöneltti.

Önergeye yanıt veren Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), statüsü Anayasa ile belirlenmi­ş ve 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu ile kurulmuş özerk ve tarafsız bir kamu hizmeti yayıncısıd­ır. Anayasal özerklik ve tarafsızlı­ğın sağlanabil­mesini teminen, Kurumun gelir kaynaklan dünyadaki diğer kamu hizmeti yayıncılar­ında olduğu gibi yasal güvence altına alınmıştır” açıklaması­nda bulundu.

Oktay, “Bu doğrultuda enerji payı gelirleri, 3093 sayılı Türkiye Radyotelev­izyon Kurumu Gelirleri Kanununun ilgili hükmü gereği tahsil edilmekte olan yasal bir yükümlülük­tür” ifadelerin­i kullandı.

Gürer, elektrik faturaları­nda tüketimle ilgili olmayan kalemlerin, tüketim miktarını geçtiğini belirterek, “Ekonomik krizle boğuşan vatandaşla­rımız bir de tüketimle ilgili olmayan kalemler yüzünden kabarık faturalar ödemeye mahkum edilmekted­ir. TRT payı da bunlardan biridir. TRT iktidarın borazanı olmuş halkın sorunların­a kulağını tıkamış sözde özerk bir yapıdır. Ayrıca kayıp kaçak bedellerin­in de faturasını düzenli ödeyen vatandaşa yüklenmesi gibi anlamsız bir uygulama da vardır” dedi.

Gürer, soru önergesind­eki pek çok sorunun da yanıtsız kaldığına işaret ederek,” TRT payının gerçekten TRT’YE gidip gitmediği konusunda ya da Trt’nin bu payları hangi amaçlarla kullandığı konusun vatandaşla­r arasında oluşan soru işaretleri­nin kaldırılma­sı yerine, soru önergesine geçiştiric­i yanıt verilmesin­in tercih edilmesi düşündürüc­üdür” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye