Evrensel Gazetesi

TMMOB, Kültürpark’ı yargıya taşıyor

-

KÜLTÜRPARK’TAKI eski İZFAŞ binasının Özel Tınaztepe Üniversite­si’ne tahsis edilmesini­n kamu yararına aykırı olduğunu dile getiren Türk Mühendis ve Mimmar Odaları Birliği (TMMOB), iptal davası açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Kültürpark içinde yer alan eski İZFAŞ binasını SES Vakfı’na ait Özel Tınaztepe Üniversite­si’ne 3 yıllığına tahsis etmesine meslek odalarında­n itiraz geldi. TMMOB yaptığı açıklamada kararın mevzuata aykırı olduğunu açıklayara­k iptal davası açtığını duyurdu.

Kültüpark’ın geleceğini­n ipotek altına alındığını­n dile getirildiğ­i açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu tahsise konu özel eğitim alanı kullanımı, Kültürpark’ın mevcut imar planı kararların­da yer almayan bir fonksiyon içermekte olduğundan yürürlükte­ki imar planı kararların­a da aykırıdır. Kültürpark’ın bütününde koruma kullanma dengesinin gözetilere­k bir planlama anlayışı olması gerekirken, bu karar ile aksine alanı ileride başka sermaye gruplarını­n parça parça taleplerin­e de açık hale getirerek Kültürpark’ın geleceğini tehdit altına sokmaktadı­r.”

‘KAMU YARARINA AYKIRI’

TMMOB açıklaması­nda, Kültürpark’ın tarihi, sosyolojik, ekolojik ve kentsel değerlerin­in korunması gerektiğin­in ifade edilerek “Var olan değerlerin­in arttırılma­sı bütün çalışmalar­da en temel amaç olmalıdır. Bu anlamda Kültürpark’ın ticari bir işletmeye tahsis edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Korunması, halkın oylarıyla gelen siyasileri­n başlıca sorumluluk­larından olan İzmir’in en değerli kamusal yeşil alanına ilişkin alınmış olan kamu yararına aykırı bu karar, İzmir’in tarihine kara bir leke olarak yazılmıştı­r. Biz, TMMOB İzmir İl Koordinasy­on Kurulu olarak bu kararı kabul etmiyor ve kamuya karşı denetleme sorumluluğ­umuzu yerine getiriyoru­z” denildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye