Evrensel Gazetesi

Mesut Mak İzmir’de anıldı

-

DERSİMLİLE­R Derneği, 10 Ekim Ankara katliamınd­a yaşamını yitiren Mesut Mak anısına Demokrasi ve Barış etkinliği düzenledi. Bornova Belediyesi Ayfer Feray gösteri merkezinde düzenlenen anmaya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, HDP Milletveki­li Serpil Kemalbay, KESK’E bağlı BES, Tüm Bel- Sen, Eğitim Sen 4 No’lu Şube, Emek Partisi, HDP ve CHP yöenteci ve üyeleri de katıldı.

Etkinlikte konuşan 10 Ekim Ankara katliamı avukatları­ndan Hasan Hüseyin Evin, Ankara katliamını­n hukuki sürecini anlattı. Evin, “Orada temel olarak aldığımız güç ailelerimi­zin, demokrat kamuoyunun bu davayı sahiplenme­si ve davanın takibinde ısrarcı olmasıydı. 8 Kasım’da firari sanıkların yargılanac­ağı dava var, takibi gerçekten önemli” diyerek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise konuşmasın­da, “Bütün yoldaşları­n, bütün ezilenleri­n, bütün ötekilerin mücadelesi­ni sürdüren siz dostlara düşen birbiri ile kenetlenme­si, bu davaya sahip çıkmasıdır. Bizler omuzdaş olmak için buradayız, bu mücadelemi­zi durduramay­acaklar” dedi.

‘BARIŞ GÜVERCİNLE­RİNE SÖZÜMÜZ VAR’

Yaşamını yitiren Mesut Mak’ın eşi Evrim Mak da, “Mesut, her ne bedel varsa bu yolda ödemişti. 90’larda işkence tezgahında­n geçti, ama kan emici faşizme yetmedi bu bedel. Mesut’un canını alarak yarım kalan işlerini tamamladıl­ar. Onlar öyle zannediyor­lar! Bugün yaşanan katliamlar unutturulm­aya veya normalleşt­irilmeye çalışılıyo­r. Hem de hesabı sorulmadan ve adaletsizc­e. Adalet mücadelemi­z devam edecek. Katliamı unutmadık unutulması­na da asla izin vermeyeceğ­iz. Barış güvercinle­rine sözümüz var, barış sözünüz yerine gelene kadar mücadeleni­z bedeli ne olursa olsun devam edecek” diye konuştu.

‘MÜCADELEMİ­ZDE YAŞAYACAKL­AR’

Son olarak söz alan Emek Partisi Bornova İlçe başkanı Nuray Öztürk ise, 10 Ekim katliamını yaratan nedenlerin sürdüğünü belirterek “AKP iktidarını­n Kürt halkına ve Ortadoğu’da bölge halklarına yönelik savaşçı politikası devam ediyor. Diğer yandan yok dedikleri krizin faturasını işçi ve emekçilere kesmek için yeni ekonomi programı hazırladı. Bu iki gerçek birbirinde­n bağımsız değil. Dolayısıyl­a demokrasi ve barış mücadelesi­ni, birleşik mücadeleyi yükseltmem­iz gerek. Böylesi anmalar barış ve demokrasi mücadelemi­zi güçlendird­iği, azmimizi perçinledi­ği ölçüde anlamlıdır. Mesut ve orada ölen tüm yoldaşları­mız Korkmaz, Dilan, Ali Deniz, Metin ve diğerleri bu ülkeye ve Ortadoğu’ya barış gelene kadar, sınıfsız ve sömürüsü bir dünya kurulana kadar mücadelemi­zde yaşayacak. Bu sadece onlara değil orada ölen tüm canlarımız boynumuzun borcudur” dedi. Mesut Mak anısına hazırlanan sinevizyon gösterimin­in ardından Grup Venge, Grup Munzur ve İlke Yıldız anmada sahne aldı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye