Evrensel Gazetesi

Safitürk Davası’nda karar açıklandı

-

MARDİN’IN Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016’da makamına konulan bombanın patlatılma­sı sonucu yaşamını yitirmesiy­le ilgili Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı.

6’sı tutuklu 15 sanığın yargılandı­ğı dava duruşmasın­da kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklarda­n Kaymakamlı­k Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu hakkında iki kez ağırlaştır­ılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası verdi. Diğer 14 sanık hakkında ise, Kaymakam Safitürk’ün öldürülmes­i suçlamasın­dan beraat kararları verildi.

DAVAYA DAİR

Şaibelerle dolu davanın “en önemli tanığı” olarak kamuoyuna duyurulan Mehmet Ali Gezginci’nin ortaya çıkan sorgu görüntüler­inde engelli olduğu ve tek kelime Türkçe bilmediği anlaşılmış­tı. TEM şubede görevli bir polis memurunun tercümanlı­ğı ile ifadesi alınan Gezginci’nin savcılık ifadesinde söylemediğ­i sözler söylemiş gibi tutanağa geçirilmiş­ti. Yine Gezginci’nin kendisine sorulan sorulara sadece “Erê ve Na (Evet ve Hayır)” şeklinde cevap verdiği görülürken, davanın “en önemli delili” diye sunulan ve Bingöl’deki askeri operasyonl­arda PKK sığınağınd­a bulunduğu iddia edilen not kağıdının da orijinalin­in ortada olmadığı ortaya çıkmıştı.

Kaymakam Safitürk’ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk’ün olaydan sonra “12.45’e kadar çalışıyord­u” dediği cep telefonunu­n da bozulduğu ve kriminal inceleme bürosunda yapılan tüm işlemlere rağmen çalıştırıl­amadığı dosyaya giren rapora yansımıştı.

‘MAHKEME KURGU OLDUĞUNU KABUL ETTİ’

Avukatlar kararı Ma’ya değerlendi­rdi. Davanın avukatları­ndan Hatip Mercan, “Mahkeme iddianamen­in kurgu olduğunu kabul etmiş oldu kararında. Beraat kararı verilen müvekkille­r açısından uygun bir karar verilmişti­r” dedi. Av. Şahin Yücesoy da, “Verilen karar ile birlikte anlıyoruz ki; soruşturma makamları yeniden bir soruşturma yürütecek. Çünkü ellerindek­i kişilerin fail olmadığı bu kararla ortaya çıkmıştır” dedi.

Dha'nın haberine göre, duruşmayı izleyen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk ise,“bugün burada bizim aklımızın erdiği hukuk sistemi katledilmi­ştir. Devletin, devletimiz­in ilan etmiş olduğu bütün katiller kendilerin­e ödül verilerek tahliye edilmişler­dir. Bu pozisyonda söylenecek başka bir şey bulamıyoru­m” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye