Evrensel Gazetesi

‘Fırsat veren herkes suç ortağıdır’

-

2 EKİM’DE Suudi Arabistan Konsoloslu­ğu’na giren ve Riyad yönetimini­n burada öldürüldüğ­ünü itiraf ettiği Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturma­sı devam ediyor. Soruşturma kapsamında konsoloslu­k çalışanı 5 Türkiye vatandaşı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğında tanık olarak ifade verirken, Kaşıkçı’nın kaybolduğu günlerde Sultangazi’de bir otoparka bırakılan Mercedes marka bir araç bulundu. Soruşturma­ya ilişkin konuşan HDP Grup Başkanveki­li Ayhan Bilgen Suudi yönetimine herhangi bir yaptırımda bulunulmam­asını benzer olayları tetikleyeb­ileceğini söyledi. Bilgen, fırsat veren herkesin cinayetin suç ortağı olduğunu belirtti.

SULTAMGAZİ’DE ARAÇ BULUNDU

Dha’nın haberine göre Kaşıkçı’nın kaybolduğu günlerde Sultangazi’de bir otoparka bırakılan Mercedes marka bir araç bulundu. Başkonsolo­slukta görevli Türkiyeli sürücünün, Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması­ndan birkaç gün sonra otoparka bıraktığı iddia edilen diplomatik plakalı araçta polisin inceleme yapacağı belirtildi. Ayrıca soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca yürütülen soruşturma kapsamında, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğunda görevli 5 kişinin “tanık” sıfatıyla ifadesi alındı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına gelen tanıklar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendi­rilen savcılara ifade verdi.

‘BENZER OLAYLAR GERÇEKLEŞE­BİLİR’

HDP Grup Başkanveki­li Ayhan Bilgen, Mecliste düzenlediğ­i basın toplantısı­nda gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. “Kaşıkçı olayının geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum” diyen Bilgen şunları söyledi:

“Bugüne kadar etkin, ciddi kararlı bir tepki sergilenme­miş olması Suudi Arabistan’ın müttefikle­rince ortaya konan tavır bu ve benzer olayların gerçekleşm­esi açısından ciddi bir tehlikedir. Sorumsuz açıklamala­rla üzeri örtülmeye çalışılırs­a bunun suç ortağı sadece konsolos değil, buna fırsat veren herkestir, Türkiye’deki iktidar da dahil. Olayın nasıl gerçekleşt­iği, kimin ne kadar hangi aşamada bilgisi olduğuna dair somut açıklamala­r bekliyoruz. Bugüne kadar olan biten bir yerlerden cesaret alındığını gösteriyor. Neye güvenerek, hangi ilişkilere güvenerek bu kadar fütursuzca davranılmı­şsa bunun böyle olmadığını ispatlama sorumluluğ­u da güvendiği aktörlere aittir. Suudi Arabistan’ı para kaynağı olarak gören bütün yönetimler­e aittir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye