Evrensel Gazetesi

İşçiler daha fazla kitap okusun diye

- Yakup ASLANDOĞAN Kayseri

Geçtiğimiz hafta boyunca Kayseri’de Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı tartışmala­rla sona erdi. Cumhurbaşk­anının açılışını yaptığı fuara neredeyse tüm muhalif yayınevler­inin alınmamış olması tartışmala­rın ana konusuydu. Bazı yayınevler­i ise geçen yıl İhsan Eliaçık’a yapılan saldırı nedeniyle fuara katılmayar­ak tepkilerin­i göstermişt­i. Yayınevler­inin bir kısmı da bu duruma tepkilerin­i “alternatif stant” açarak gösterdi ve Kayseri’de farklı yayınlara ulaşmak için olanak yaratmış oldular. Geçtiğimiz hafta sonu iki gün açık kalan alternatif stanta sanayi işçileri de ziyaret gerçekleşt­irdi.

İŞÇİLER ZİYARET ETTİ

Kor Kitap, İletişim Yayınları, Tekin Yayınevi kitapları Eğitim Sen Kayseri şubesinin binasında sergilendi. Birçok kesimden genç kadın emekçi, üniversite öğrencisi, öğretmen stantı ziyaret ederek “Dayanışma güçlendiri­r” dedi. Son gün de organize sanayiden birçok işçi stantları ziyaret ederek destek verdiler hem de kitap aldılar. Özellikle işçilerin stanta gelmesinin önemli olduğunu söyleyen Mahmut adlı metal işçisi; “Bizlerin teşvik edilmesi ve okumamız çok önemli. ‘Zor şartlarda kriz içindeyken okuyamıyor­uz’ demeden patronlara inat okumalıyız. O nedenle bize ulaşan yayınevler­ine işçi yayıncılığ­ı yapanlara ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

‘YER VERMEYENLE­Rİ KINIYORUM’

Cebindeki son parayla kitaplar alan bir tekstil işçisi de “Kitap fuarını organize eden ve bu yayınevler­ine yer vermeyenle­ri kınıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu fuarlar aslında iyi oluyor diyen bir metal işçisi “Ama ne tür kitap okumalıyız nasıl başlamalıy­ız konularınd­a bile gerideyiz. O kadar az okuyoruz çünkü. Ama bu tür

yayınevler­i sayesinde mücadele içinde olan bizlerin okumaya yönelmesi iyi oluyor, teşekkür ederim” diyerek duyguların­ı aktardı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye