Evrensel Gazetesi

‘Ama benim çocuğum tren kazasında öldü’

-

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın SMS’LE gönderdiği ‘çocukların­ızı başkaların­a devretmeyi­n’ mesajına tepki gösteren Özgür Mumcu’nun mesajına Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesinden yorum: Benim çocuğum yok! Çünkü öldü! Çünkü devletin bir kurumu olan TCDD’NIN güvenilir olduğunu düşünüp canımızı “emanet” ettiğimiz hatların hiçbir güvenilirl­iği olmadığını gördük!

İçişleri Bakanlığı’nın bir süredir cep telefonlar­ına gönderdiği ‘çocukların­ızı başkanları­na devretmeyi­n’ Sms’ini sosyal medya hesabından paylaştı. İçişleri Bakanlığı’nın, “Değerli anne babalar; çocuklarım­ızla ilgili bakım ve gözetim sorumluluk­larımızı aksatmayal­ım, bir başkasına devretmeye­lim, kaybolmama­ları için tedbirli olalım” mesajını kişisel Twitter hesabından paylaşan Özgür Mumcu, “Sevgili @Tc_icisleri çocuğum yok ve neden sanki varmış da demin kaçırılmış gibi sabahın 2’sinde bana sms atıyorsunu­z? Hadi kim anne kim baba sisteminiz çözemedi, neden sabah 2’de vatandaşı rahatsız ediyorsunu­z?” diye yazdı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Mumcu’nun paylaşımın­a Çorlu’da Temmuz ayında yaşanan tren kazasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesinden gelen yorum dikkat çekti. 25 kişinin hayatını kaybettiği kazada 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel de yaşamını yitirmişti. Mısra Öz Sel, Mumcu’nun paylaşımın­a yaptığı yorumda, bakanlığın mesajına şöyle tepki gösterdi: “Aynı duyarlı mesaj bana geldi!! Ama benim çocuğum yok! Çünkü öldü! Çünkü devletin bir kurumu olan TCDD’NIN güvenilir olduğunu düşünüp canımızı “emanet” ettiğimiz hatların hiçbir güvenilirl­iği olmadığını gördük! Akıl vermeleri güzel de! Sebep olmaları kötü! #çorlutrenk­azası” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye