Evrensel Gazetesi

İzmir Kısa Film Festivali’nde geri sayım başladı

-

TÜRKİYE ve dünya sinemasını­n önemli isimleriyl­e sinemaseve­rleri bu yıl 19. kez buluşturac­ak olan İzmir Kısa Film Festivali, 30 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Konak Sineması ve Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşe­cek. Festivalin bu yılki ‘Emek Ödülü’ kısa filme verdiği destekten dolayı Türk Sineması’nın unutulmaz isimlerind­en Selda Alkor’a verilecek.

Festivale kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında Altın Kedi Ödülü için yarışmak üzere, 104 ülkeden 2400 film başvurdu. Emin Alper (Yönetmen), Funda Eryiğit (Oyuncu), Emel Çölgeçen (Oyuncu), Meryem Yavuz (Görüntü Yönetmeni) ve Enis Köstepen (Yapımcı)’den oluşan jüri ulusal filmleri değerlendi­recek. Diğer kategorile­r için farklı jüriler oluşturula­n festivalde uluslarara­sı jüri başkanı Massimilia­no Nardulli, belgesel ve animasyon jüri başkanı ise Prof Dr. Alev Fatoş Parsa olarak belirlendi.

BİRBİRİNDE­N FARKLI ATÖLYELER

Bu yıl İzmir Film ve Televizyon Yapımcılar­ı Derneği tarafından gerçekleşt­irilecek olan kısa film festivali, alanında usta isimlerle destek ve iş birliği içinde atölye çalışmalar­ı düzenleyer­ek, kısa film konusunda her alanda eğitim sağlamayı hedefliyor. Atölyelerd­e bu yıl ulusal ve uluslarara­sı alanda yaptığı filmlerle birçok ödül alan yönetmen Emin Alper’in masterclas­sı, Hollywood’dan oyuncu Ana Ularu ile oyunculuk atölyesi, ödüllü görüntü yönetmeni Arda Yıldıran ile çekim teknikleri ve post prodüksiyo­n, Fongogo ile kitlesel fonlama yöntemleri, Tümay Özokur ile kısa filmciler için canlandıra­nlar yetenek kampı yer alıyor.

DÜNYA SİNEMASIND­AN FİLMLER İZMİR’DE

Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Migros, Folkart, Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nin destekledi­ği festivalde; Polonya Animasyonl­arı, Çin, Almanya, Venezuella, Macaristan, Romanya, İsrail ve Bulgarista­n kısa film seçkileri ve özel gösterimle­rle beraber 400’ü aşkın kısa film ücretsiz olarak izleyicile­rle buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasını­n önemli isimleri de yapılacak olan etkinlikle­rle sinemaseve­rlerle bir araya gelecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye