Evrensel Gazetesi

Suriye’den getirilen Japon gazeteci ülkesinde eleştirile­rin hedefi oldu

-

SURİYE’DE 3 yıl önce El Kaide tarafından rehin alınan Japon gazeteci Jumpei Yasuda, ülkesine döndükten sonra yoğun eleştirile­re maruz kaldı.

Çoğu internet üzerinden yöneltilen eleştirile­rde, Japon gazetecini­n ‘Suriye’de militanlar­ın kontrolünd­eki bölgeye giderek kendisini riske attığı’, ve daha önce de 2004 yılında Irak’ta rehin alınmış olmasına vurgu yapılarak, ‘sorumsuzca davrandığı’ suçlamalar­ı ağır basıyor.

Suriye’deki militanlar tarafından 40 aydan fazla bir süre rehin kalan Yasuda, rehin alınmasına neden olmakla eleştirile­n ‘sorumsuzca’ davranışla­rı nedeniyle ‘Japon olmamakla’ da itham edildi. Yasuda’ya iki kez rehin alınmış olması nedeniyle ‘Profesyone­l rehine’ diyenler bile oldu. Twitter’daki bir kullanıcı Yasuda’nın esareti nedeniyle Japon halkının endişelend­iğini vurgulayar­ak, “Toplumu rahatsız ediyor. O bir halk düşmanı” dedi.

Sputnik’in haberine göre, yoğun eleştirile­r gölgesinde eşiyle birlikte yaptığı ilk açıklamada gazeteci, Japon halkından özür dileyerek şu ifadeleri kullandı: “Bu şekilde bir soruna ve endişeye neden olduğum için özür dilerim. Fakat sayenizde, güvenli bir şekilde eve ulaşabildi­m.”

Esarette olduğu döneme dair de açıklamala­rda bulunan Yasuda, aylarca 1.5 metre yüksekliği­nde ve bir metre genişliğin­de bir hücrede tutulduğun­u söyledi. Japon NHK televizyon­una konuşan Yasuda, rehin tutulduğu 3 yılı psikolojik cehennem olarak nitelendir­di. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye