Evrensel Gazetesi

Kültürpark’taki tahsisi kurul onayladı

-

KÜLTÜRPARK içindeki bir binanın özel bir üniversite­ye tahsis edilmesine İzmir Kültürpark Koruma Kurulu onay verdi. Kültürpark Platformu ise karara itiraz edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içindeki eski İZFAŞ binasının SES Vakfına ait Özel Tınaztepe Üniversite­si’ne 3 yıllığına tahsis edilmesine bir onay da Kültür Bakanlığı’ndan geldi. Kültürpark sit alanı olduğu için tahsis talebi İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları­nı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün de önüne gitti. Dosyayı inceleyen kurul tahsis işlemini onayladı.

MEŞRUİYET KAZANDIRA BİLECEK Mİ?

Kültürpark Platformu onama işlemi ile ilgili yaptığı açıklamada kurula “Koruma amaçlı bir Kurul Kültürpark’a zarar verecek olan bu kararı onaylayara­k kanunsuz bu karara meşruiyet kazandırab­ilecek mi? Koruma Kurulu bu kararı onarken Kültürpark’ın İzmir’in Merkezinde­ki Vaha olduğunu düşünmüş müdür? Kurul kararı onarken Kültürpark’ın beton yığınları arasında doğal güzellik olduğunu düşünmüş müdür? Kurul Kültürpark’ın İzmir halkının kullanımın­a açılmış olan Kültür, spor, sanat, v.b etkinlik için kullanılan bir park olduğunu düşünmüş müdür?” sorularını yöneltti.

Kararın kamu vicdanında kabul görmediğin­in ifade edildiği açıklamada “Bu kararı kınıyoruz, itiraz ediyoruz. Kültürpark Platformu olarak Koruma Kurulu’nun onayını da belediye meclisinin aldığı kararı kabul etmiyoruz. Platform olarak Kültürpark’a zarar verecek her türlü tasarrufu kabul etmediğimi­zi bu uygulamala­rla mücadele etmeye devam edeceğimiz bildiriyor­uz” denildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye