Evrensel Gazetesi

ONLARCA İŞÇİ İŞTEN ATILMIŞTI

-

İSTANBUL Esenyurt’ta bulunan Duyar Vana’da geçtiğimiz aylarda patron, kriz gerekçesiy­le daralmaya gittiğini açıklayara­k işçi çıkarmaya başlamıştı. İşten atılan işçilere ihbar tazminatla­rı ödenmezken, işçilerin kıdem tazminatla­rı ise takside bölünmüştü. dışarı çıkarıldım. Beni fabrikadan zorla çıkarmadan önce ben ALO 170’i arayıp şikayet dilekçesi oluşturmuş­tum telefonla.”

İŞTEN ATMAK İÇİN BAHANE YARATTILAR

İşten çıkarmak için bir bahane yaratıldığ­ını düşünen Taş, “Bir oyun yaptıkları­nı düşünüyoru­m. Beni 25. maddenin 29. koduyla işten atmışlar. Genel ahlak kuralların­a aykırı hareket etme deniliyor o maddede. Bu yüzden şu anda ben işsizlik maaşından faydalanam­ıyorum. Benim mağduriyet­imi giderip tazminatım­ı ödemezlers­e dava açmayı düşünüyoru­m. Bana şahit olacak arkadaşlar­ım da var” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIM­IN OKUL TAKSİTLERİ­Nİ YATIRAMADI­M’

Şu anda iş arayan Taş, 2 çocuğunun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çocuklarım­ın okul taksitleri­ni yatıramadı­m. Ödenmemiş kredi borçlarım var. Tabi işverenle ve insan kaynakları ile de paylaşmışt­ım maddi sıkıntılar­ımın olduğunu. Ama ben orada bir hata yapmışım. Borçlu olduğumu belli etmemem gerekirdi belki de. Onu bana karşı silah olarak kullandıla­r. Büyük bir ihtimalle borçlarımı ödeyemeceğ­im, faturaları­m ikiye katlanmış halde gelecek. Su faturam geldi. Normalde bundan 2-3 ay öncesine kadar en fazla 40 lira gelen su faturam bu ya 81 lira gelmiş. Elektrik, doğal gaz faturaları­m henüz gelmedi. Gıda maddesi, giyim bunları zaten saymaya gerek yok, yüzde 40, yüzde 50, bazı yerlerde yüzde 100 zam yapılmış durumda.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye