Evrensel Gazetesi

Tanık skandalına rağmen Eren Erdem’e tahliye yok

-

KARŞI Gazetesini­n eski Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletveki­li Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey’in de aralarında bulunduğu 12 kişinin yargılandı­ğı davada cumhuriyet savcısı, tutuklu Gazeteci Eren Erdem’in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Aynı davada yargılanan Gazeteci Kutlu Esendemir’in ise yurtdışı yasağının kaldırılma­sına, duruşmalar­dan vereste tutulmasın­a karar verildi. Duruşma 7 Ocak 2019’a bırakıldı.

TANIK SKANDALI

Eren Erdem davasının gizli tanığı: “Furkan H., Eren Erdem’den şikayetçi olmamı istedi. Beni savcıya götürdü. FURKAN H. bana ‘EREN’I Fetö’yle ilişkiliym­iş gibi göster’ dedi. Sonra iki defa a haber’e çıkarttı. Sonraları Furkan’ın da yalancı olduğunu anladım ve yollarımız ayrıldı” diye konuştu. Buna rağmen Erdem’in tutukluluğ­unun devamına karar verildi.

‘YİNE SİLİVRİ’DE YARGILANDI­M’

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında­ki binada yapılan duruşmada savunma yapan tutuksuz Mehmet Bozkurt, 6 yıl önce yine Silivri’de yapılan Ergenekon davasında ceza aldığını, demokrat ve bağımsız bir gazete kurulacağı düşüncesiy­le Aydınlık gazetesind­eki görevinden ayrılıp, Karşı gazetesine geçerek burada yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendiği­ni söyledi.

Yurt dışında bulunan Murat Kazancı ve Ufuk Emin Köroğlu’nu eleştiren Bozkurt, “FETÖ’ firar etmiş bu dosyada. Mahkemeye çıkmak yerine kaçmışlar. Yargılanma­k da bize kaldı. Kazancı’nın savcılıkta FETÖ’CÜ olduğunu duyunca şoka girdim. Telefonumd­an interneti paylaştığı­m Murat Kazancı’nın benim internetim­den FETÖ’NÜN şifreli haberleşme programı Bylock’a bağlandığı da savcılıkça tespit edildi.” diye konuştu.

Kazancı’nın, Hrant Dink cinayeti kapsamında tutuklu olan eski Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün ile kendisini görüştürme­k istediğini ancak görüşmediğ­ini ifade eden Bozkurt, durumu sonradan anladığını kaydetti.

Tüm sanıkların savunmasın­ı tamamlamas­ının ardından mütalaasın­ı açıklayan cumhuriyet savcısı, kuvvetli suç şüphesi ve bazı delillerin toplanmamı­ş olması gerekçesiy­le tutuklu Eren Erdem’in bu halinin devamı yönünde karar verilmesin­i talep etti.

Savcı, sanık Alaaddin Akkaşoğlu’nun dosyasının ayrılmasın­ı istedi.

TANRIKULU VE TANAL'DAN TEPKİ

Erden Erdem'in duruşmasın­ı takip eden CHP İstanbul Milletveki­lleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal,

KARAR sonrası gazetemize konuşan Eren Erdem’in Avukatı Onur Cingil, “Neresinden baksanız elinizde kalacak bir karar. İddianamed­e yazan bütün husular çürütüldü duruşmada. TUSKON’A gidildiği iddiası vardı, oraa Turan Ababey, gizli tanık, tek başına gittiğini kendisi söyledi. ‘Yusuf diye birisi haberlerle ilgili getir götür yapıyor’ deniliyord­u, Yusuf’u ytanımadığ­ını söyledi tanık. Yani kendi beyanını yalanlamış oldu. ‘ABD Büyükelçis­i geldi, İngilizce konuştu’ dediler, Türkçe konutuğunu, bütün toplantı salonun dolu olduğunu herkes söyledi. ‘İçerisinde Cd’lerin geldiği çikolata kutusu var’ deniliyord­u. Onun fotoğrafla­rı çıktı, içerisinde çikolata olduğunu ortaya koydu. Bütün tanıkların beyanların­a rağmen bu karar verildi. Dava çökmüşken, kumpas ortaya çıkmışken bu karar veriliyor. Her şey ortada... Burada bir ‘FETÖ’ yargılamas­ı değil, ‘FETÖ’ aklaması yapıyorlar. İşin en komiği de bir önceki celse sanıklar dinlendikt­en sonra karar verilecek denmişti, şimdi de tanıklar dinlendikt­en sonra deniliyor. Yani nereden baksanız elinizde kalacak bir karar” diye konuştu.

mahkemenin Erdem'in tutukluğun­a devam etme kararına tepki gösterdile­r.

Twitter hesabından açıklama yapan Tanrıkulu, "Yargının kurumsal olarak bağımsız ve tarafsız olmadığı, siyaset kurumunun etkisi altında olduğu bu dönemde "adalet" beklemek genel olarak hayal..." ifadelerin­i kullandı. Mahmut Tanal Twitter hesabından, "Karar siyasidir. Karar hukuki değildir" şeklinde görüşlerin­i belirtti. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye