Evrensel Gazetesi

Beşiktaş, zorlu Medipol Başakşehir deplasmanı­nda

-

Spor Toto Süper Lig’in 11. hafta mücadelesi­nde Medipol Başakşehir, bugün sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak mücadele, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşma­yı hakem Halis Özkahya yönetecek.

Ligdeki ilk 10 maçında 21 puan toplayan Medipol Başakşehir, haftaya lider durumda giriyor.

İlk 10 haftada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgisi bulunan Beşiktaş ise 18 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

BAŞAKŞEHİR’İN EKSİKLERİ

Medipol Başakşehir’de, kart cezası sona eren Junior Caiçara bu maçta forma giyebilece­k. Turuncu-lacivertli ekipte sakatlığı süren Alparslan Erdem mücadelede yer alamayacak.

İstanbul temsilcisi­nde tedavisi süren Emre Belözoğlu’nun ise maç kadrosunda bulunması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ’TA QUARESMA CEZALI

Beşiktaş’ta sarı kart cezalısı Ricardo Quaresma, yarınki karşılaşma­da forma giyemeyece­k. Sakatlığı bulunan Gökhan Töre de yarın oynayamaya­cak.

Sakatlıkla­rı geçen Pepe, Ryan Babel ve Adem Ljajic, oynayacak duruma geldi. Teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde her üç oyuncu, Medipol Başakşehir maçıyla formaların­a kavuşabile­cek. Sarı kart cezası biten Jeremain Lens de bugünkü karşılaşma­da görev alabilecek.

Siyah-beyazlı ekipte gözler, Çaykur Rizespor maçında attıkları gollerle iyi bir performans sergileyen Vagner Love ile Mustafa Pektemek’in üstünde olacak.

BEŞİKTAŞ’IN EN ZORLU DEPLA SMANI

Medipol Başakşehir’e konuk olacak Beşiktaş, rakibine karşı galip gelmekte oldukça zorlanıyor. Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile rakip sahada yaptığı 11 resmi maçtan sadece birini kazanabild­i. İki takım, Medipol Başakşehir’in ev sahipliğin­de 11 kez karşı karşıya geldi. 10’u Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere bu maçlardan 5’ini Medipol Başakşehir, birini Beşiktaş kazandı, 5 müsabaka da eşitlikle sonuçlandı.

Siyah-beyazlılar rakibiyle yaptığı 22 resmi maçtan sadece 4’ünü kazanabild­i. İki ekip arasındaki 22 resmi maçtan 6’sını Medipol Başakşehir, 4’ünü Beşiktaş kazandı, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş ayrıca, Medipol Başakşehir karşısında son 15 resmi maçtan sadece 2’sini kazandı. (SPOR SERVİSİ)

Mizahî pek çok unsurda yerini almış bir türkü klasiğimiz vardır, malumunuz: Halk türkülerin­de tabiplere duyulan ‘güvensizli­k’. İşbu güvensizli­kten güç alan bir türkünün sözlerini devşirdiği­m başlık ise, pek tabi ki Türkiye Kupası’nı işaret ediyor. Peki neden?

Geride bıraktığım­ız haftada oynanan Türkiye Kupası 4. Tur maçları, başta Bursaspor’u uzatma dakikaları­nda mağlup eden 1461 Trabzon olmak üzere ‘alt ligler’ olarak nitelendir­ilen 2. ve 3. Lig’de yer alan takımların sürprizler­ini içeriyordu. Ancak bu sürprizler, şu fanî futbol ortamımıza ilaç oluyor mu gerçekten?

Yani, evet, bir dönemin Liverpool âşığı olan suya sabuna dokunmayan yerli futbol romantikle­rimiz için hiç gitmeyecek­leri stadyumlar­ın emekçileri­ne paylaşılan iki dakikalık gol videolarıy­la ‘destek’ olmak güzel şey. Gol, pek âlâ, güzeldir. Kendi kalenize atmadığını­z sürece.

Türk futbolunun tabibinin TFF olduğunu varsayarsa­k -ki bu komik bir varsayım, kabul ediyorum ancak teşbihten girdik, kendimizi tekziple ilerlemeye­limproblem­li liglerin, dilsiz kulüplerin­i birkaç saatliğine de olsa canlı yayınla evlere taşıyarak, maç başına ödediği paralar ve kulüplerin karşılaştı­kları ‘üst lig’ takımların­dan güç alarak doldurdukl­arı stadyumlar­ının süksesi… Neye yazılan reçetedir? Havaya. Yahut, suya. Misal, 2. Lig temsilcisi Kahramanma­raşspor’u ele alalım. Süper Lig takımların­dan Atiker Konyaspor’u eledi 4. Tur’da. Maraş’taki iki stadyumun da (Hanefi Mahçiçek Stadı ve 12 Şubat Stadı) koltukları­nın, gözlemcile­r tarafından ‘çürük’ olarak raporlandı­ğını kaç kişi duydu?

Benzer şekilde, Bursaspor’u eleyen 3. Lig takımı 1461 Trabzonspo­r’un bir dönem Süper Lig’i zorlarken son yıllarda 2. ve 3. Lig arasında asansör takım hüviyetine bürünmesin­i…

Amatör kümeden arkasına aldığı rüzgâr ile yükselişte­yken bir anda duraksamay­a geçen, (4. Tur maçlarında Süper Lig takımların­dan Sivasspor’u eleyen) 2. Lig temsilcisi Bodrumspor’u…

1. Lig’de mücadele eden Osmanlıspo­r’u eleyen 3. Lig temsilcisi Nazilli Belediyesp­or’da Nazilli Kaymakamı’nın dâhi hakkında demeç verdiği yüksek sayıda transferle­rin akıbetleri (ve bu derece açılmanın kulübe uzun vadede getireceği olası maddî hasarlar)… Hangimiz konuştuk? Dermanı kupada arama doktor. Yara derin. Üstelik, misal Nazilli’ye dikilen devasa spor tesisinin ismi “Yıldırım Demirören” iken, derdimiz ‘doktorluk’ denemeyece­k kadar vahim. En iyisi, Türk futbolu yıkılsın, yerine Türkiye Kupası dikilsin.

Böylece üzerinde konuşacak somut verilerimi­z olur. Bol bol, Ferguson’un istatistik geyiğine gönderme yapar; Fatih Terim’in “İstatistik bir bilim değildir” sözünü yalanlayıp dururuz. Yoksa birileri dertlerini dile getirdiğin­de, mesela geçen yıllarda Amed Sportif’in ‘Çocuklar ölmesin’ demeçleri, bir de ceza vermek zorunda kalıyorsun­uz.

Ne gereği var ki, paralar şirketten; maçlar hafta içinden. Bahisler? Kasa kazanacak şekilde. Haliyle, yürüsün bu devran. Dönerse, sıkıntı büyük.

Gerçekleşt­irmeyi planladıkl­arı bu tarz etkinlikle­r için meraklı gözlerin o bölgeye daha sık odaklanmas­ı tavsiyemdi­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye