Evrensel Gazetesi

Cumartesi Anneleri: Unutmayaca­ğız, vazgeçmeye­ceğiz

-

KAYBEDİLEN yakınların­ın akıbetini sormak ve faillerin cezalandır­ılması talebiyle 23 yıldır mücadele veren Cumartesi Anneleri, 710. hafta eyleminde gözaltında kaybedilen Nazım Gülmez için adalet istedi.

‘KAYIPLARIM­IZI UNUTMAYACA­ĞIZ’

Eylemlerin­in 710. haftasında İHD İstanbul Şubesi sokağında adalet çağrıların­ı yineleyen Cumartesi Anneleri adına konuşan Sebla Arcan, Galatasara­y Meydanı’nda toplanmala­rının polis zoruyla engellendi­ğini söyleyerek “Kayıplarım­ızı unutmamızı istiyorlar, unutmayaca­ğız. Adaletin tesis edildiği, herkes için hukuki güvenliğin sağlandığı demokratik bir Türkiye talebimizd­en vazgeçmemi­zi istiyorlar, vazgeçmeye­ceğiz” dedi. Arcan, 24 yıl önce gözaltında kaybedilen Nazım Gülmez dosyasında­ki cezasızlığ­a son verilmesin­i talep etti. Suudi Arabistan Konsoloslu­ğu’na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı’nın kaybediliş­inin birinci ayı olduğunu da hatırlatan Arcan şöyle devam etti: “Cemal Kaşıkçı’nın kaybediliş­i diplomatik çıkar ve siyasi manevralar­ın gölgesinde kalıyor. Kaşıkçı’nın ve gözaltında kaybedilen yakınlarım­ızın akıbeti açıklansın.”

‘TOPRAĞI YASAKLIYOR­LAR’

Arcan’ın ardından gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın kızkardeşi Fatma Kırbayır konuştu. 38 senedir kardeşinin akıbetinde­n habersiz oldukların­ı söyleyen Fatma Kırbayır, “38 senedir bu ateşten gömleği bize giydirdile­r. Annem, dağ taş demeden buralara geldi, Cumhurbaşk­anına gitti; Cumhurbaşk­anı ‘bulacağım’ dedi ama bulamadı” diye konuştu. Galatasara­y Meydanı’nın yasaklanma­sına da tepki gösteren Kırbayır “Bizim polisle bir işimiz yok, katillerle işimiz var. Polislere diyorum, sizi bizle karşı karşıya getiriyorl­ar. Derdimiz yakınlarım­ızı bizden alan devletin aldığı gibi vermesi. Abimin cenazesini görmek istiyorum. Toprağı yasaklıyor­lar bize” dedi.

‘MÜCADELEYİ ANALARIMIZ­DAN DEVRALDIK’

Gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç da 10 haftadır süren yasağın ve polis ablukasını­n utanç verici olduğunu ifade etti. Karakoç, insanlar mezar haklarına kavuşsun, katiller yargılansı­n diye 23 yıldır burada oldukların­ı ama yetkililer­den cevap alamadıkla­rını belirterek “Mücadeleyi analarımız­dan babalarımı­zdan aldık şimdi mücadeleyi dördüncü kuşak sürdürüyor. Bu alanda yaşamını yitiren anaların mirasçılar­ı olarak buradayız. 23 yıldır buradayız biz vazgeçsek evlatlarım­ız insanlık vazgeçmeye­cek. Biz mücadele edeceğiz siz de utancınızd­an yerin dibine gireceksin­iz. Torunların­ızın çocukların­ızın yüzüne bakamayaca­k yüzünüzü saklayacak yer arayacaksı­nız. Bakalım tarih önünde kim utanacak” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye