Evrensel Gazetesi

Suikast timini Veliaht Prens’in danışmanı yönetiyord­u

-

WALL Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a en yakın isimlerden olan ve Prens’in basın danışmanlı­ğını yapan Suud el-kahtani’nin gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmes­i için İstanbul’a gönderilen suikast timinin yöneticisi olduğunu iddia etti.

Abd’nin önde gelen gazeteleri­nden Wall Street Journal, Suudi kraliyet ailesinden bazı kişiler, hükümet danışmanla­rı, Batılı yetkililer, aktivistle­r gibi kaynaklara dayandırdı­ğı haberinde, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın basın danışmanı 40 yaşındaki Suud el-kahtani’nin Kaşıkçı cinayeti için İstanbul’a gönderilen suikast timini yöneten kişi olduğunu iddia etti.

Haberde, “Kahtani’nin bu cinayettek­i muhtemel rolü, Suudi Arabistan’ın Veliaht Prens’i bu işin dışında tutma çabalarını da zora sokuyor” ifadesi kullanıldı.

SUUDİ ARABİSTAN’A DÖNDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ

Kahtani, önce Kaşıkçı’nın bazı vaatlerle kandırılar­ak Suudi Arabistan’a dönmesini sağlamak istedi ve Suudi gazeteciye “Veliaht Prens editörlüğü­nüze değer veriyor. Sizi tekrar Suudi Arabistan’da görmek istiyor” mesajını gönderdi. Cemal Kaşıkçı’nın ülkesine dönmemesi üzerine Suudi yönetimi gazetecini­n oğlu Salih’e ülkeden çıkış yasağı koydu ve İstanbul’daki başkonsolo­sluktaki cinayet planlanmay­a başlandı.

Kaynaklara göre, Kaşıkçı’ya İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolo­sluğu’nda 2 Ekim tarihi için randevu veren konsoloslu­k görevlisi de Kahtani ile sürekli iletişim halindeydi. Prens Muhammed bin Selman’ın en güvendiği bir diğer isim olan Suudi Arabistan İstihbarat Şefi Yardımcısı General Ahmed el-assiri de Kahtani’den aldığı emir doğrultusu­nda suikast timini topladı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye