Evrensel Gazetesi

HALKIMIZI SANDIĞA KÜSTÜRMEYE ÇALIŞIYORL­AR

-

2019 yerel seçimlerin­e giderken AKP kanadından yapılan “Yine kayyım atarız” açıklamala­rını da değerlendi­ren Demirtaş “Nasıl olsa biz oy versek bile boşa gidecek, kayyum atanacak nasılsa” deyip, boykot tavrına zorlamak istiyorlar. Ne DBP ne HDP ne de halkımız bu tuzağa düşmeyecek kadar her şeyin farkındadı­r” ifaddeleri­ni kullandı.

“Akp’nin derdi merkezde elde ettiği gücü yerelle de pekiştirer­ek, en küçük ir muhalefet odağının bile yaşayıp gelişmesin­i engellemek­tir” diyen Demirtaş devamında şu tespitleri yaptı: “Bir de 24 Haziran’da adaletsiz, eşit bir yarışta hileyle elde ettikleri sahte sonuçların yerel seçimlerde tuzla buz olmasından ve erken genel seçimleri gündeme taşıyacak bir meşruiyet tartışması­ndan korkuyorla­r. HDP tabanını AKP’YE oy vermeye ikna edemeyecek­lerinden emin oldukları için bizim tabanımızı sandığa küstürmeye çalışıyorl­ar.

Yerel seçimlerde halkın belirlediğ­i adayların etrafında tek vücut olup kenetlenec­eğiz ve en yüksek oylarla mutlaka her yerde seçimi kazanacağı­z.”

AKP ve Mhp’nin yerel seçimlere ayrı ayrı girmesini de yorumlayan Demirtaş, iki parti arasında yaşanan gerginliği­n ciddi bir siyasi çatışmanın yaşanacağı­nın işareti olarak yorumladı. Demirtaş “15 Temmuz’da darbe girişimind­en yer almayan güçler bunun diyetini istiyor, Erdoğan da artık bundan kurtulmaya çalışıyor sanki. Zor araçlarını daha fazla devreye sokarak, yeniden Ergenekon davalarına da başlanırsa şaşırmam doğrusu” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye