Evrensel Gazetesi

İslam: Akp’nin hakikatle arası bozuk

-

MECLİSTE yaptığı konuşma ve Twitter paylaşımla­rı nedeniyle hakkında 301’den soruşturma açılan Saadet Partisi milletveki­li Cihangir İslam “Akp’nin gerçekle arası bozuk, onlar benim cemaül evvelimi bilirler. FETÖ’NÜN iftarına bile katılmadım ben” dedi.

Artı Gerçek’e konuşan İslam hakkında açılan soruşturma­ya ilişkin şunları ifade etti: “Gerçek ortada; ben sonuna kadar milletveki­lliği yapacağım, sonuna kadar da doğruları söylemeye devam edeceğim. Bunlar sistemli saldırılar. Hakikatle arası bozuk Akp’nin.”

İslam yaptığı konuşmanın ve Twitter paylaşımla­rının ‘FETÖ’ ile ilişkilend­irilmesine dair de “Onlar benim cemaül evvelimi bilirler zaten. O insanla ilgili bir savunmaya girmek, olayı ciddiye almak anlamına gelir. Bana karşı çıkanların hepsinin ‘FETÖ’ ile ilişkisi vardır ama çok şükür ben kişisel olarak iftarların­a bile katılmadım. Zaten Saadet Partisi’nin mesafesi eskiden beri bellidir söz konusu yapıya. Ben bu hükümetle hiçbir temasta bulunmamış, makam mevki düşünmemiş Saadet Partisi kurucusuyu­m. Temiz bir siyasetçiy­im. Bende bulabilece­kleri bir şey yok” dedi.

NE OLMUŞTU?

SP milletveki­li Mecliste yaptığı konuşmada “Ortada bir çatışma varsa bu illa doğru ile yanlışın çatışması değildir, doğru ile yanlış çatışır, yanlış ile yanlış da çatışır; batıl ile batıl da çatışır. 15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasın­ı seyrettik biz bu ülkede” demiş ve bu sözleri sosyal medya hesabından paylaşmışt­ı. Ardından ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından İslam hakkında re’sen soruşturma açılmıştı. İslam’a “Tck’nın 301. maddesinde­ki “Türk milleti, Türkiye Cumhuriyet­i, devletin kurum ve organların­ı aşağılama” suçlaması yöneltildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye