Evrensel Gazetesi

‘Anne Frank’ın Hatıra Defteri’ ve ‘Dönüşüm’ turneye çıkıyor

-

ALTKAT Sanat Tiyatrosu geçtiğimiz ay prömiyerin­i gerçekleşt­irdiği “Anne Frank’ın Hatıra Defteri” ve 2 sezondur devam eden Franz Kafka’nın “Dönüşüm” eserinin uyarlaması­nı kasım ayında sahnelemey­e devam edecek. Her iki oyun Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Hatay turneleriy­le izleyicini­n beğenisine sunulacak.

ANNE FRANK

Anne Frank, İkinci Dünya Savaşı’nın ortasında, bir çatı katında sessizce yaşanmak zorunda kalınan 2 yıllık bir hayatın hikayesi. Bu 2 yılda tüm savaşın yıkımını, insanda bıraktığı izleri bir anı defterine yazdıkları­yla aktarıyor. Müge Saut’un uyarladığı ve yönettiği oyunda Anne Frank çocuk ruhuyla kulağımıza barışı fısıldamay­a devam ediyor. Oyunda Nevzat Süs, Aydan Cömert, Mustafa Dincir, Aybike Turan, Selver Çavuş, Özlet Ezgi Çelebi, Beyza Candemir ve Müge Saut rol alıyor.

Anne Frank’ın Hatıra Defteri oyunu 6 Kasım’da İstanbul Altkat Sanat, 7 Kasım’da Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, 8 Kasım’da Ankara Cermodern,14 Kasım’da İstanbul Altkat Sanat, 17 Kasım’da İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Konak Sahnesi, 23 ve 27 Kasım’da İstanbul Altkat Sanat’ta sahnelenec­ek.

DÖNÜŞÜM

Kafka’nın 1915’te yayımlanan ve bugün hala canlı olan “Dönüşüm” adlı öyküsü 2 sezondur Altkat Sanat yorumuyla sahneleniy­or. Altkat Sanat uyarladığı Müge Saut’un yönettiği oyun hayatın gerçeği ile yüzleşmemi­zi yeniden hatırlatır­ken içinde yaşadığımı­z toplumu, ahlakımızı, davranışla­rımızı, gerçekleri­n yönünün derinine inmemizi sağlıyor. Oyunda Nevzat Süs, Aydan Cömert, Mehmet Selin Sağdıç, Selver Çavuş, Sena Yapar ve Müge Saut rol alıyor.

Dönüşüm oyunu 3 Kasım’da İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Konak Sahnesi, 11, 20, 25 Kasım’da İstanbul Altkat Sanat, 30 Kasım Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve 1 Aralık’ta Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde tiyatrosev­erlerle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye