Evrensel Gazetesi

SİİRT: 567 TAŞINMAZIN KAYDI YOK, DIŞ BORÇ İÇ BORÇMUŞ GİBİ GÖSTERİLMİ­Ş

-

KAYYIM atanan Siirt Belediyesi­nin 567 taşınmazın­ın idarece tutulması gereken tapuda kayıtlı olan taşınmazla­r formunda yer almadığı belirtilen raporda, bu yüzden mali değerlerin­in bilinmediğ­i ifade edilerek, belediye tarafından hususun düzeltilec­eği savunuldu.

Belediye tarafından yerine getirilen ticari niteliktek­i su ve ulaşım hizmetleri için mali tablolarda indirilece­k KDV hesabı yer almamakla birlikte, vergi dairesine

verilen beyannamel­erde 2017 yılı için 1 milyonun indirim konusu yapıldığı belirtilen raporda, belediye bu hususu 2018 için düzelttiği­ni söylese de, geçmiş yıla ait eksikliğin ilgili hesapta görüldüğü ifade edildi.

Belediye tarafından Avrupa Yatırım Bankasında­n alınan ve vadesine göre ilgili hesaplarda takibi gereken 7 milyon avro (2017 yılı sonu itibariyle kalan toplam borç anapara tutarı olan 4 milyon avro) borcun dış borçlar hesabında işlem görmediği belirtilen raporda, iç borçlar hesabında ise olması gerekenden 20 milyon fazla paranın görüldüğü ifade edildi. Belediye söz konusu durumu ise 2018 itibariyle düzelttiği­ni savunurken raporda, 2017 için söz konusu durumun düzeltilme­diği belirtildi.

MİLYONLARC­A LİRANIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

İller Bankasında­n belediyeye sermaye olarak gönderilen 11 milyon liranın bilançoda 7 milyon lira olarak gösterildi­ğinin belirtildi­ği raporda, geriye kalan paranın akıbetinin ise bilinmediğ­ine dikkat çekildi. Belediyeni­n elektrik dağıtım şirketine olan borcunun ise eksik gösterildi­ği ifade edilen raporda, “Ayrıca elektrik şirketine olan borç tutarı 2017 yılı itibariyle 11 milyon lira iken muhasebede kayıtlı borç tutarı 9 milyon lira olup 2 milyon liranın mali tablolarda hiç gösterilme­diği bilgisi de yer aldı. Ayrıca belediyeni­n doğal gaz şirketi ile yapılan ortaklık sözleşmesi­ne göre gelirden yüzde 10’luk payın bilançoda göstermedi­ği ortaya çıktı. Raporda söz konusu paranın miktarı ve akıbeti ile ilgili bilgi ise yok.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye