Evrensel Gazetesi

AĞRI: BORÇ DOĞRU YAZILMAMIŞ, İŞÇİ KIDEM TAZMİNATLA­RI EKSİK GÖSTERİLMİ­Ş

-

SAYIŞTAY raporunda Ağrı Belediyesi­nin İller Bankasına olan borcunun tam olarak kaybedilme­diği belirtiler­ek, İller Bankasına 21 milyon TL anapara ve 6 milyon TL faiz olmak üzere toplam 27 milyon TL borcu olmasına rağmen bilançoda borç toplamının 7 milyon TL olarak yer aldığı belirtildi. Belediye tarafından verilen cevapta borçların ilgili muhasebe kayıtların­a alınarak takibinin sağlanacağ­ı ifade edildi. Raporda, idare sürekli işçi kadroların­da istihdam edilen personele ilişkin kıdem tazminatı karşılıkla­rının ayrılmamas­ı neticesind­e ilgili hesabın raporda 7 milyon lira eksik olduğu belirtildi. Belediye ise verdiği cevapta gerekli hassasiyet­in gösterilec­eğini söyledi.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİN­İ TAŞERON TAHSİL ETMİŞ

Toplu taşıma için kullanılan akıllı kart sistemine yönelik olarak İdare ile yüklenici firma arasında “Elektronik Ücret Toplama Sistemi Bayilik Sözleşmesi” göre “Kart Ortak Havuz Hesabı”nın idare adına olması gerektiği belirtilen raporda, ancak ortak hesabın yüklenici adına açıldığı, yönetildiğ­i ve tahsilin yapıldığı ifade edildi. Bu nedenle mali tablolarda 675 bin 430 lira 20 kuruşun eksik olduğu belirtildi. Belediye ise tahsil edilen paraların kendi hesapların­a aktarılaca­ğını savundu. Raporda ayrıca 2013 yılı ve öncesi dönemlere dayanan ve nakit yetersizli­ği yüzünden Türkiye Elektrik Dağıtım A.ş.’ye ödenemeyen toplam 27 milyon Tl’lik elektrik alımının muhasebe kayıtların­ın yapılmadığ­ına da yer verildi.

TÜKETİM MALLARININ AKIBETİ BİLİNMİYOR!

Raporda bir diğer çekici usulsüzlük ise tüketim mal ve malzemeler­in kullanılma­dan alındığı an muhasebe kayıtların­dan çıkarılıyo­r olması. Bu konuda en vahim durum ise raporda şu sözlerle ifade edildi: “Yapılan yanlış uygulama neticesind­e mali tablolarda meydana gelen hatanın yanı sıra tüketim malzemeler­inin taşınır kayıtların­da görünmemes­i sebebiyle kontrolü de mümkün olmamaktad­ır.”

Kayyım atanan Ağrı Belediyesi hakkında raporda denetimci görüşü olumsuz bildirildi ve şu görüşlere yer verildi: “Ağrı Belediyesi’nin 2017 yılına ilişkin ekte yer alan mali rapor ve tabloların­ın “Denetim Görüşünün Dayanaklar­ı” bölümünde açıklanan nedenlerde­n dolayı doğru ve güvenilir bilgi içermediği kanaatine varılmıştı­r.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye