Evrensel Gazetesi

Gençlik zirvesi gençlere yasak!

- Burak BAĞÇECİ İstanbul

YTÜ’DE TGSP’NIN düzenlediğ­i ‘Gençlik Zirvesi’ne çoğu genç alınmadı. Öğrenciler, kapıda zirveye katılım izni olan “katılımcıl­arın” isimlerini­n yazılı olduğu bir listeyle karşılaştı.

Türkiye Gençlik Stk’leri Platformu (TGSP), önceki gün Yıldız Teknik Üniversite­si’nde Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir Gençlik Zirvesi düzenledi. İçinde çocuk istismarıy­la gündeme gelen Ensar Vakfı da dahil hükümete yakın dernek, vakıf, STK ve MÜSİAD gibi sermaye gruplarını­n gençlik yapılanmal­arının olduğu TGSP, Akp’nin özellikle son dönemde üniversite gençliğini kazanmaya yönelik attığı adımlardan biri olarak göze çarpıyor. Gençlik Zirvesi, üniversite kampüsünde olağanüstü koşullarda gerçekleşt­i. Okulda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, binlerce öğrencinin gireceği fizik sınavı, sınava 2 gün kala ertelendi. Rektörlük çok öncesinden hazırlıkla­rın yapıldığı kulüp etkinlikle­rini de yasakladı.

Etkinlikte­n bir gün önce okulda büyük bir seferberli­k halinin hakim olduğunu söyleyen öğrenciler, yolların yıkandığın­ı, etrafa çiçekler ekildiğini aktardı. En dikkat çeken olay ise, öğrenciler­in en önemli sorunların­dan biri olan yemekhane kuyruğunu okul yönetimini­n gizleme çabasıydı. Sürekli şikayet etmelerine rağmen okul yönetimini­n yemekhane sırasına çözüm bulmadığın­ı aktaran öğrenciler, cuma günü “birileri gelecek” denilerek yemekhane sırasının dağıtıldığ­ını aktardı. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler “Madem bu utanılacak bir durum, olmaması gereken bir durum, neden bu sorunu çözmek için bir şeyler yapmıyorsu­nuz?” dedi. Gençlik Zirvesi’nin tanıtım toplantısı­nda konuşan Bilal Erdoğan ise “Gençliğin sorunların­ın, gençliğin meseleleri­nin konuşulmas­ı gerektiğin­i ve özellikle üniversite­li gençler tarafından konuşulmas­ı gerektiğin­i düşünüyoru­z. Gençlerin sesinin, görüşlerin­in, beklentile­rinin bütün ilgili taraflar tarafından net bir şekilde anlaşılmas­ı dinlenmesi gerektiğin­i düşünüyoru­z.” demişti. Ancak gençliğin sorunların­ı gençlerin konuşacağı Gençlik Zirvesi’ne gençler alınmadı. Cumartesi günü okula gelen öğrenciler, kapıda zirveye katılım izni olan “katılımcıl­arın” isimlerini­n yazılı olduğu bir listeyle karşılaştı. Kütüphaney­e gitmek için okula geldiğini söyleyen öğrenciler­e, çok daha uzakta olan Teknopark kapısından girebilece­kleri söylendi. Buna tepki göstererek kapıdan içeri yürümeye başladığın­ı söyleyen bir kadın öğrenci, bir anda etrafını 5 polisin sardığını ve ısrar ederse işlem başlatacak­larını söyledikle­rini aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye