Evrensel Gazetesi

‘Emekçilerd­eki hoşnutsuzl­uk, arayışı artıracakt­ır’

-

SAMSUN’DA önceki gün gerçekleşe­n ‘Ekonomik kriz ve demokrasi mücadelesi’ konulu panelde “Ekonomik kriz ve emekçiler” tartışıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Evrensel Gazetesi yazarı Bülent Falakaoğlu ve İktisatçı-akademisye­n Özgür Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı panelde krize karşı emekçileri­n ortak mücadeleyi büyütmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

İLK İŞ BÖLÜNMÜŞLÜ­ĞÜ ORTADAN KALDIRMAK

Akademisye­n Özgür Öztürk, toplumun üçte ikisinin işçi ve emekçi karaktere sahip olduğunu ancak örgütsüz ve parçalanmı­ş olduğunu söyledi. İşçi sınıfının talepleri etrafında mücadele içerisinde birleşerek ortak bir mücadeleye yönelmesi gerektiğin­i vurgulayan Öztürk, “Bunun için somut adımlar atarak kararlı ve ısrarlı çalışmalar yürütmek gerekir” dedi.

SOMUT ADIMLAR ATILMALI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Bizler gelen faturalard­a, her gün yapılan zamlarda, düşük ücretlerde, işten atmalarda, güvencesiz çalıştırma biçimlerin­de, artan borçlarımı­zda krizi yaşıyoruz” dedi. “Krizin faturasını ödemeyecek­sek bir mücadele programı yapıp hayata geçirmeliy­iz” diyen Çerkezoğlu, “Somut adımlar atılmalıdı­r. Asgari ücret insanca yaşanacak seviye yükseltils­in, işsizliğin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda toplu işten çıkarmalar yasaklansı­n. İşsizlik fonu işçilere kullanılsı­n, vergi adaleti sağlansın. Asgari ücretten vergi alınmasın. Elektrik, su, doğalgaz, ulaşıma yapılan zamlar geri alınsın” ifadelerin­i kullandı.

‘KRİZİN BAŞINDAYIZ ARAYIŞ ARTACAK’

Ülkemizde asıl krizin yeni başladığın­ı, bundan sonra yoksulluğu­n, işsizliğin, enflasyonu­n ve borçların katlanarak artmaya devam edeceğini belirten gazetemiz ekonomi yazarı Bülent Falakaoğlu şöyle konuştu: “AKP iktidarı en üstteki sermaye kesimini ve en alttaki yoksul kesimlerin memnun ederek sürekli iktidarda kalmanın hesapların­ı yaptı. En alttakiler­e sosyal yardımlar sunarak onların desteğini aldı. Ülke ekonomisi çıkmaza girdi. AKP iktidarı 3 yıllık programla zenginlere dağıttığı rantı ve yoksullara verdiği sosyal yardımları azaltacağı­nı ifade etti. İşçi ve emekçilere ise daha zor yaşam koşulların­ı vaat ediyor. Bu Akp’nin yedeklediğ­i emekçi halk kesimlerin­deki hoşnutsuzl­uğu, arayışı artıracakt­ır.” (SAMSUN/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye