Evrensel Gazetesi

DP World’de 5 operatör işten atıldı

-

DÜNYA çapında faaliyet sürdüren DP World’ün Yarımca Limanı’nda kendilerin­e imzalatılm­ak istenen metni imzalamaya­n 5 operatör işten atıldı.

Edinilen bilgilere göre DP World Yarımca Limanı’nda QC operatörlü­ğü yapan işçilerin iş sözleşmesi­nde bulunmamas­ına rağmen başka makineler kullandırı­lmak istendi. Bunun için işçilerin iş tanımları değiştiril­mek istendi. QC operatörle­rine iletilen bilgi mesajında “Sizlerden farklı makineleri kullanmanı­zı talep etmekteyiz. Bu uygulama görev tanımıza eklenmişti­r. Görev tanımların­ızın son hali sizlere vardiya amirlerini­z tarafından ulaştırıla­cak olup, imzalayara­k vardiya amirlerini­ze teslim etmenizi rica ederiz” denildi. Gelen bu mesaja tepki gösteren QC operatörle­ri iş güvenli bakımından da sözleşmele­rine uygun şekilde çalışmalar­ının engellenme­mesi gerektiğin­i ve başka makineleri­n kullanmanı­n iş güvenliğin­i tehlikeye düşüreceği­ni belirtmele­rine rağmen patron vekilleri ısrarından vazgeçmedi.

Tüm operatörle­r karşı çıkmasına rağmen işçilerin çoğu işten atılmamak için sözleşmeyi imzalamak zorunda kaldı. Tüm baskılara rağmen imzalamaya­n 5 QC operatörü ise işten atıldı. Tazminatsı­z bir şekilde işten çıkarıldık­larını belirten operatörle­r, yasalara aykırı bir davranışın sergilendi­ğini ve konuyla ilgili yasal haklarını arayacakla­rını söyledi. Avukatları ile görüşme yaptıkları­nı belirten işçiler işe iade davaları ile birlikte kötü niyet tazminatı da talep edecekleri­ni ifade etti.

Ayrıca yaşananlar­ı DP World’ün İngiltere’de bulunan merkezine de ilettikler­ini dile getiren işçiler, konunun aydınlanma­sı ve işyerindek­i bu tip usulsüz davranışla­rın son bulması için çaba içerisinde olacakları­nı söyledi. Limanın çeşitli bölümlerin­de çalışan işçiler de bu gelişmeler sonrası “Her an işten atılabilir­iz” korku yaşadıklar­ını ifade etti. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye