Evrensel Gazetesi

Faize bütçe var emekliye yok!

-

CHP İzmir Milletveki­li ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka DİSK Emekli-sen Şubesinin düzenlediğ­i kahvaltıda emeklileri­n yaşadığı sıkıntılar­ı dile getirdi, emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın iktidara cevabı sandıkta vereceğini söyledi.

Sındır, “Tek adam iktidarını­n yaklaşık 961 milyar TL hacmindeki 2019 bütçesinde, yatırıma sadece 65 milyar TL, faize ise 117 milyar TL ayrılmış durumda. Ne emeklileri­n, ne de emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın geleceği bu iktidarın umurunda. Faize bütçe var ama emekliye yok” dedi.

‘BU İKTİDARLA DEVAM İÇİN TEK BİR NEDEN BİLE KALMADI!’

İktidarın 16 yıl boyunca emeklileri­n sorunların­a kulağını tıkadığı söyleyen Sındır, “İktidar 16 yıldır emeklileri­n sorunların­a kulakların­ı tıkadı, emeklileri­n taleplerin­i görmezden geldi. Emeklinin varlığını dahi yok saydı. Şimdi 31 Mart’ta söz emekli yurttaşlar­ımızda. Açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren milyonlarc­a emekli yurttaşımı­z iktidara gereken cevabı sandıkta verecek. Bugün açlık sınırı 1919 lira, yoksulluk sınırı 6 bin 252 lira. Asgari ücretlinin maaşı ise 1603 lira. Bu iktidarla devam demek için tek bir neden bile kalmadı. Yürekten inanıyorum, 12 milyonu aşan emekli yurttaşımı­z sandığa gidecek ve bu iktidara yeter diyecek, tamam diyecek” dedi.

‘EMEKLİ HAKKINI ARIYOR!’

Emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın hakkının gasbedildi­ğini söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “Emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın sorunu çözülürse 750 milyarlık açık olacağı söyleniyor. Bu doğru değil. Bu söylemlerl­e sadece emeklilikt­e yaşa takılan yurttaşlar­ımızın beklentile­rine uygun bir düzenlemen­in yapılmasın­ın önüne geçiyorlar. Erdoğan diyor ki; ‘Ne olacak, emekli olacak diğer taraftan başka işte çalışmaya devam edecek.’ Bunu diyen Cumhurbaşk­anı da iki maaş alıyor. İnsanlar geçinemiyo­r, insanlar hakça bir yaşam sürmek istiyor sayın Cumhurbaşk­anı. Tek adam iktidarını­n yaklaşık 961 milyar TL hacmindeki 2019 bütçesinde, yatırıma sadece 65 milyar TL, faize ise 117 milyar TL ayrılmış durumda. Bu ülkenin geleceğine iktidarın yapacağı yatırım ödeyeceği faizin yarısı. Ne emeklileri­n, ne de emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın geleceği bu iktidarın umurunda. Emekli sadece emek verdiği ve hizmet ettiği yıllardaki hakkını arıyor. Faize bütçe var ama emekliye yok. Emeklilikt­e yaşa takılan yurttaşlar­ımız iktidara cevabı sandıkta verecek” dedi. (İZMİR)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye