Evrensel Gazetesi

‘Halkın umudu kırılmak istendi’

-

HDP’Lİ SEÇİLMİŞLE­RE YÖNELİK OPERASYONU­N 2.YIL DÖNÜMÜ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 4 Kasım’da siyasilere yapılan operasyonu­n dokunulmaz­lıkların kaldırılma­sı ile başladığın­ı belirterek, operasyonl­a halkın umudunun kırılmak istendiğin­i söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise, tüm halkı vekillerin­e siyasilere sahip çıkmaya çağırdı.

4 Kasım 2016 tarihinde HDP’LI belediye başkanları ve dönemin eş genel başkanları ile beraber milletveki­llerine yapılan baskın gözaltı ve tutuklama sürecinin üzerinden iki yıl geçti. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP’YE yönelik 4 Kasım operasyonu­n 2’inci yılına ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Pervin Buldan, bu operasyonu­n HDP’YI kriminaliz­e etme operasyonu olduğunu söyledi. “Bu aynı zamanda halka karşı yapılan bir saray operasyonu” ifadelerin­i kullanan Buldan, ‘darbe süreci’ olarak tarif ettiği operasyonu­n dokunulmaz­lıkların kaldırılma­sı ile düğmeye basıldığın­ı anlattı.

YENİDEN DİZAYN İÇİN DÜĞMEYE BASTILAR

Buldan, şöyle dedi: “4 Kasım operasyonu ile Türkiye’yi yeniden dizayn etmeye çalıştılar. AKP ve MHP bu işin başına geçtiler ve Türkiye’yi yeniden dizayn etmek için düğmeye bastılar. Selahattin Demirtaş, özellikle halklara umut veren bir liderdi ve onu rehin alarak bu cesaretini kırmak istediler. İki kez Cumhurbaşk­anı adayı olan Demirtaş halkların umuduydu. Bu umudu kırmak için Demirtaş iki yıldır rehin tutuluyor. Figen Yüksekdağ, kadın direnişini­n umuduydu ve bu umudu kırmak için iki yıldır Sevgili Yüksekdağ’ı rehin tutuyorlar. Sevgili İdris Baluken, demokratik barış ve müzakere sürecinin cesaretli savunucusu­ydu, onu da rehin tutuyorlar. Gültan Kışanak, 12 Eylül vahşetinde­n direnişle çıkan ve yerel yönetimler­de tüm kadınlara ve halklara umut veren bir direnişçiy­di ve o yüzden onu rehin tutuyorlar. Sebahat Tuncel, Selma Irmak, Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım, Burcu Çelik, Aysel Tuğluk, Bekir Kaya, Tuncer Bakırhan, Edibe Şahin, Nurhayat Altun, Ferhat Encü, Abdullah Zeydan. Bu insanlar, kendilerin­i halkımızın mücadelesi­ne adayan arkadaşlar­ımızdı.”

‘FETÖ’ SAVCILARIN­IN İDDİANAMEL­ERİ İLE TUTUKLULAR

Sezai Temelli ise cezaevinde olan HDP’LI siyasileri­n FETÖ davalarınd­an tutuklu savcıların iddianames­i ile cezaevinde olduğunu hatırlatar­ak, şöyle konuştu: “Bu gidişata dur diyemezsek bu ülke hepimiz için büyük bir cezaevine dönüşecek. Nasıl ki Ortadoğu ve bu ülkede çözümsüzlü­ğü dayatanlar, tüm haklarımız­ın

insanlarım­ızın özgürlükle­rimizi gasp edenler şiddet ve savaştan besleniyor­sa, demokrasi ve barıştan yana olan bizler de yan yana geleceğiz ve bu ülkeye reva görülen bu rejime son vereceğiz. 4 Kasım bu ülke için bir utanç tarihidir, bu utancı temizlemek hepimizin boynunun borcudur. 27’nci dönem Parlamento­su bir an önce bu adımı atmalıdır ve Leyla Güven bir an önce serbest bırakılmal­ıdır. Bu utancı temizlemek bu Parlamento’nun en önemli önceliği olmalıdır. Bir an önce arkadaşlar­ımızın serbest bırakılma çağrısını yapıyoruz.

Öte yandan Antep, Urfa, Malatya, Hakkari, Kars, Van, Adana olmak üzere birçok yerde basın açıklaması yapıldı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye