Evrensel Gazetesi

Hollanda’da Ab’nin göç politikala­rı protesto edildi

-

HOLLANDA’NİN Lahey kentinde Uluslarara­sı Adalet Divanı önünde toplanan çok sayıda kişi, Avrupa Birliği’nin (Ab)mülteci ve göçmen karşıtı politikala­rını protesto etti

Anti-faşişt Eylem (AFA) adlı sivil toplum hareketi tarafından organize edilen protestoya, ülkede kamplarda kalan mülteciler­le birlikte çok sayıda kişi katıldı.

Önceki gün Uluslarara­sı Adalet Divanı (UAD) önünde yapılan eylemde, “Hiçbir insan kaçak değil”, “Mülteciler­e kapımız açık” ve “Herkes özgür olana kadar hiç kimse özgür değil” yazılı pankartlar açtı. “Dünya herkesin”, “sınırları açın”, “sınıra hayır, ulusalcılı­ğa hayır, sürgünü durdur” ve “mülteciler­e kapımız açık” sloganları atan göstericil­er, Langen Beestenmar­kt sokağındak­i çocuk parkına yürüdü.

MÜLTECİLER­DE EYLEME KATILDI

Protesto gösterisin­de yapılan konuşmada, ülkelerind­en savaş nedeniyle gelmek zorunda kalan mülteciler ve çocukların, güvenli olmayan ülkelere geri gönderilme­sinin insanlık dışı olduğu mesajı verilirken, özellikle çocuklar için bu konuda farklı bir yasanın getirilmes­i çağrısında bulunuldu. Avrupa’da mülteciler­e kapanan sınırların açılması gerektiğin­i belirtilen eylemde, bu yüzden mülteciler­in gemilerle Ab’ye gelmeye çalıştığı ve Akdeniz’in, ölümler yüzünden savaş alanına döndüğüne dikkat çekildi. Eyleme katılan bazı mülteci çocuklar, protestoyu organize eden ve gösteriye katılanlar­a destekleri­nden dolayı teşekkür etti.

Çok sayıda polisin görev aldığı eylemde, bir grup aşırı sağcının yapmak istediği ırkçı gösteri ise polis tarafından engellenir­ken, aralarında­n bir kişi kimlik kartı yanında olmadığı gerekçesi ile gözaltına alındı. (Lahey\aa)

 ??  ?? (Fotoğrafla­r: AA)
(Fotoğrafla­r: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye