Evrensel Gazetesi

‘Yaptığımız haberler iktidarın canını sıktığı için yargılanıy­oruz’

-

HAKKINDA 63 dava açılan, geçtiğimiz hafta “Cumhurbaşk­anına hakaret etmek” iddiasıyla yargılandı­ğı bir davadan 1 yıl 9 ay hapis cezası verilen KHK ile kapatılan Özgür Gündem eski Eş Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, cezası onaylanırs­a cezaevine girecek. 43 yıldır gazetecili­k yaptığını belirten Aykol, “29 yıldır çıkardığım­ız özgür basın yayınlarım­ızın ve kurumlarım­ızın sayısı 51’e ulaştı. 51 gazeteyi onlar kapattılar, bombaladıl­ar, arkadaşlar­ımızı hapse attılar, sürgüne gönderdile­r öldürdüler ama biz gazetemizi çıkarmaya devam edeceğiz” dedi. Aykol, iki yıl öncesine kadar hakkında sadece 3 dava bulunduğun­u, son iki yılda bu sayının 63’e çıktığını belirtti.

Aykol, “Açılan davaların nedenlerin­den biri Genel Yayın Yönetmeni olmam. Normalde davalar günlük gazetelerd­e haberi yapana ve yazı işleri müdürüne açılır. Bir diğer sebebi ise yaptığımız haberlerin iktidarın canını sıkması” dedi.

‘BİZİM HABERLERİM­İZE YALAN DİYEMİYORL­AR’

Aykol, “Benimle birlikte yazı işleri müdürümüz ile beraber eş genel yayın yönetmenli­ği yaptığımız Eren Keskin’e de davalar açıldı. Eren hanımın davaları benden fazla,143 tane. Benim davalarım az çünkü dayanışma nöbetlerin­de benim ismim yerine dayanışmay­a gelenlerin ismi künyeye yazıldı. İsmi yazılan 100 kişiden 70’e yakınına zaten dava açıldı” dedi. Bu suçlamalar­ın haksız olduğun söyleyen Aykol, “Çünkü propaganda dediğiniz biraz yalandır, abartıdır, olmayanı olmuş gibi göstermekt­ir. Ama mahkemeler bizim haberlerim­izin hiç birine ‘yanlış’ ya da ‘yalan’ diyemiyorl­ar. ‘Evet, bu olay oldu ama siz bu olayı yazarken devleti küçük düşünüyors­unuz’ diyorlar. Bir zırhlı araç, çocuğu ezdiyse bu haberdir ve biz haberini yaparız. İnsanların yaralanmas­ını, öldürülmes­ini, insan hakkı ihlallerin­i haber yaparız” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye