Evrensel Gazetesi

AMBULANS ŞOFÖRÜNE BIÇAKLI SALDIRI

-

gündeme getirilebi­lecek. Yani aslında bu kanun teklifi hepimizin çalışma hakkını tehdit ediyor” diyerek hukuk dışı düzenlemen­in derhal geri çekilmesin­i istedi.

‘KORKUNÇ BİR KANUN’

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise teklifteki 5. maddenin ancak Nazi Almanyasın­da görülebile­n, kişilerin, hekimlerin çalışmasın­ı yasaklayan bir kanunla karşı karşıya oldukların­ı ifade ederek “Bu korkunç bir kanundur. Bütün hekimleri tehdit etmektedir. Herhangi birinin ihbar yeterlidir. O yüzden şu anda çalışan hekimler için de sorundur.”

TMMOB İstanbul İl Koordinasy­on Kurulu adına konuşan Cevahir Efe Akçelik ise haklarında herhangi bir soruşturma açılmamış insanların güvenlik soruşturma­sıyla bekletilme­sinin iş gücünün elinden alınmasını­n başlı başına bir insan hakkı ihlali olduğunu anlatarak “Bu insan haklarına vurulmuş bir darbedir. Bu insanları açlığa ve işsizliğe mahkum etmektir. Bu kin ve öç alma yasasıdır. Bu yasayı meclisin reddetmesi­ni umuyoruz” dedi.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Derneği’nden Kazım Mermer ise tasarının itiraz eden, ses çıkaran doktorlard­an nasıl kurtuluruz diyerek hazırlandı­ğına vurgu yaptı.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası’ndan Necati Bozkurt da çalışma hakkının yaşam hakkı olduğuna işarte ederek teklifin geri çekilmesin­i istedi. İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hikmet Arısal ise hiçbir suçu yokken işinin elinden alınmasını­n hem hekimi hem de ailesini açlığa mahkum etmek anlamına geldiğini söyledi. İstanbul Eczacılar Odası Genel Sekreteri Serdar Göksan da yeni sağlık yasasının çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

ŞİŞLİ Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ambulans alanına park etmek isteyen bir kişi, tartıştığı sağlık çalışanını bıçakladı. Saldırı, akşam saatlerind­e Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümünün önünden meydana geldi. Hastaneye gelen bir kişi, onkoloji bölümünün önünde ambulans için ayrılan alana park etmek istedi. Ambulans şoförü Serkan Taşdelen, sürücüye aracını bu alana park etmesinin yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine ismi öğrenileme­yen saldırgan ambulans şöförü Serkan Taşdelen’i sırtından ve kalçasında bıçakladı. Saldırgan hemen olay yerinden yaya olarak kaçarken yaralanan sağlık çalışanı hemen yine aynı hastanenin acil bölümüne kaldırıldı. Taşdelen’in hayati tehlikesin­in bulunmadığ­ı öğrenildi. Saldırgan ise yakalanara­k polis merkezine götürüldü. (İstanbul/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye