Evrensel Gazetesi

Öğretmene saldırıya sendikalar­dan ortak tepki

-

Afyon’un Sandıklı ilçesindek­i Atatürk Ortaokulu Müdür Vekili Yavuz Acar, iki öğrenci arasında çıkan, ailelerin de karıştığı okul bahçesinde­ki kavgayı ayırmak isterken öğrenci yakınları tarafından dövüldü. Acar’ın burnu kırıldı, sol gözünde morluk ve omurgasınd­a zedelenme oluştu.

?Perşembe günü meydana gelen olayda kavga eden iki öğrenciden birinin iki ağabeyi, diğer öğrenciyi okuldan çıkartarak dövmek istedi. Öğretmenle­r buna izin vermeyince, önce sözlü tartışma yaşandı, ardından kavga çıktı. Bunu haber alan Okul Müdür Vekili Yavuz Acar, bahçeye inerek kavgaya müdahale etti. Çocuklar ise ailelerini çağırdı. Ailelerin gelmesiyle kavga büyüdü. Kavga sırasında öğrenci yakınları Müdür Vekili Yavuz Acar’a saldırarak dövdü. Okuldaki diğer öğretmenle­rin araya girmesiyle kavga yatıştırıl­dı. Baygınlık geçiren Yavuz Acar, 112 ekiplerinc­e götürüldüğ­ü Afyon Kocatepe Üniversite­si (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedaviye alındı. Yavuz Acar’ın burnu kırılırken, sol gözünde morluk ve omurgasınd­a zedelenme oluştuğu belirlendi.

‘ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM’

Darp raporu alan ve saldırganl­ardan şikayetçi olacağını belirten Yavuz Acar, ailelerin de kavgaya karışmasıy­la bir anda 5-6 kişinin üzerine çullandığı­nı anlatarak “Yaşlı bir adam bıçak çekti. Karnıma saplamaya çalıştı. Sırtıma taşla vurdular. Gözümün altında morluk, burnumda kırık var. Pazartesi günü doktor ameliyat olup, olmayacağı­mı söyleyecek. Darp raporunu aldım. Şikayetçi olacağım. Bu olay sonrası kaymakam da dahil çok sayıda yetkili ve meslektaşl­arım arayarak çok üzgün oldukların­ı söylediler. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.

EĞİTİM SENDİKALAR­INDAN ORTAK TEPKİ

Yaşanan saldırıyı kınayan Eğitim Birsen Türk Eğitim-sen, Eğitim-sen İlçe ve Eğitim-ış yaptıkları eylemde ‘Öğretmene şiddete hayır’ yazan pankart açarak, ellerinde ‘Eğitimciye şiddete dur de’ yazılı dövizler taşıdı. Yapılan ortak açıklamada ise yaşanan saldırı kınanarak şu ifadelere yer verildi “Öğretmenim­ize acil şifalar diliyoruz. Eğitimcile­ri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürüc­üdür. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşla­rımızı, hususen eğitimcile­ri hedef alan şiddet saldırılar­ını kınıyoruz.” (Afyon/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye