Evrensel Gazetesi

İhracatçıy­a ‘destek’ 2 milyar lirayı aşacak

-

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlığın 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğ­ü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun­da yaptığı sunumda ihracata yönelik devlet destekleri hakkında bilgi verdi. Pekcan, şunları kaydetti: “Bakanlığım­ızca, KOBİ düzeyinden başlayıp kurumsalla­şma ve küresel marka olma yolunda ilerleyen her seviyedeki ihracatçım­ıza, bu yıl 2 milyar 34 milyon lira civarında destek vermeyi öngörüyoru­z. Bu destekleri, Uluslarara­sı Rekabetçil­iğin Geliştiril­mesi, yurt içi ve yurt dışı fuarlar, ticaret ve alım heyetleri, markalaşma ve tasarım gibi Türkiye’nin ihracat potansiyel­ine direkt katkı sağlayacak olan alanlarda veriyoruz. Kümelenme esasına dayalı olarak geliştiril­en UR-GE Projesi kapsamında halen 188 proje destekleni­yor. Bu desteklerd­en 8 bin 232 firma faydalandı. 2018 yılında 6 bin 273 firmamızın 11 bin 770 yurt dışı fuar destek başvurusu sonuçlandı­rıldı.”

YABANCI SERMAYE TEŞVİKLE GELİYOR

Doğrudan yabancı yatırımlar­a ilişkin bir soru üzerine Pekcan, Türkiye’de doğrudan yabancı yatırımlar­ın serbest olduğunu hatırlatar­ak, “Yabancı sermayeyi ülkemize davet ederken ‘Gelin ama size teşvik veremiyoru­z’ diyemiyoru­z. Ticaret Bakanlığı olarak uluslarara­sı platformla­rda Türkiye’ye yatırımcı davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

356 FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini bildirdi. Pekcan, “Hem borçluyu hem alacaklıyı koruyucu bir taslak üzerinde çalışılıyo­r ama şu ana kadar konkordato ilan eden firma sayımız 356. İstanbul’da 132, Ankara’da 50, İzmir’de 27, Kocaeli’nde 26, Bursa 13, Hatay 11, Mersin 9, diğer iller 88 olmak üzere toplam 356 firmamız bulunmakta­dır” şeklinde konuştu. (Ankara/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye