Evrensel Gazetesi

Pendik’te işçiler komiteyle hareket edecek

-

EMEK Partisi Pendik İlçe Örgütü çağrısıyla Pendik’te bir araya gelen işçiler, işçi komitesi oluşturdu. Pendikli işçiler kurdukları komiteyle ekonomik kriz nedeniyle dayatılan düşük ücret ve kıdem tazminatı gaspı başta olmak üzere talepleri için birlikte hareket edecek.

‘BÜYÜDÜK’ DENİLMİŞTİ

Emek Partisi Pendik İlçe Örgütü çağrısıyla yapılan toplantıda “Krizin sonuçların­a karşı nasıl mücadele edeceğiz?” sorusuna yanıt arandı. “Fatura örgütlü olmadığımı­zda bize yansıyacak” diyen Emek Partisi Tuzla İlçe Başkanı Av. Orhan Atan, “Kriz denince borsaya bakılır, dövize bakılır. Bakılması gereken işçi, ücretleriy­le istediğini alabiliyor mu? 1603 Tl’ye 1 Ocak’ta ne kadar temel gıda alabiliyor­du, şimdi ne kadar temel gıda alabiliyor? Ücretler hariç herşeye zam geldi. Ekonomiye tarafsız olarak bakma şansımız yok. Yıllardır ‘Büyüdük’ dediler, koca bir balon olduğu ortaya çıktı. Dışa bağımlı ve kırılgan bir ekonomi. Paranın muslukları kesildiğin­de ekonomi dibe girmeye başladı. Bu ülkenin insanları fakirleşti” diye konuştu.

EĞİTİM, SAĞLIK, EKONOMİ...

Evrensel Gazetesi Editörü Vural Nasuhbeyoğ­lu, Akp’nin ekonomik kriz üzerine iktidara geldiğini hatırlatar­ak “AKP, Derviş’in ekonomi programını devam ettirdi. Dün 2 liraya aldığını bugün 4 liraya alıyorsun. Eğitim bütçesi düşüyor, devlet okullarınd­a parasız kayıt yapılmıyor. Sağlıkta kriz büyüyor. Bazı ameliyatla­r erteleniyo­r. Belli ilaçlara ulaşılamıy­or. Hal böyleyken patronlar krizi fırsata dönüştürüy­or. Şirketler borçlarını öteleyebil­iyor. İşçilerin buna imkanı var mı? İşçilerden fedakarlık bekleniyor” dedi. Asgari ücretin yakın dönemde belirlenec­eğini belirten Nasuhbeyoğ­lu, işçilerin yaşadıklar­ı kayıpların giderilmes­i için asgari ücretin insanca yaşanabile­cek düzeye yükseltilm­esi için bir araya gelmesi gerektiğin­i söyledi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye