Evrensel Gazetesi

Müzakere yaptığımız­ı söyleyenle­r aynaya baksın

-

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, AKP ile Hdp’nin müzakere yaptığı şeklindeki iddiaların­a yanıt verdi: “AKP ile müzakere yaptığımız­ı söyleyenle­r ayna baksın.” Tsk’nin Kobanê’ye yönelik top atışlarına tepki gösteren Oluç, Kobanê ile ilişkileri­n geliştiril­mesi gerektiğin­i belirtti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin iki gün süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası HDP Genel Merkez Binası’nda basın açıklaması yaptı. HDP Antep Milletveki­li Mahmut Tuğrul hakkında verilen 2 yıl 6 aylık cezaya tepki gösteren Oluç, yargının yasama hakkı üzerindeki baskısının sürmekte olduğunu kaydetti.

DAYANIŞMA SÜRECEK

Oluç, Hakkari Milletveki­lli Leyla Güven’in tutuklu durumuna dikkat çekti. Kelepçe dayatmasın­ı kabul etmediği için duruşmaya götürülmey­en Leyla Güven’nin süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlamasın­ı da değerlendi­ren Oluç, “İmralı’daki tecridin Kürt halkına yönelik bir tecrit olduğunu bilen bir kişidir. Bu durumun değişmesi için kendi kişisel kararı ile açlık grevine başlamıştı­r. Son derece ağır bir yükü tek başına üstlenmişt­ir. Bizler bu yükün sadece Leyla Güven tarafından üstlenilme­sini büyük bir haksızlık olduğunun farkındayı­z ancak kendi kişisel kararını elbette saygı ile karşılıyor­uz. Cezaevi dışında hem hukuki hem de uluslarara­sı alanda gereken desteği sunacağımı­zı ifade

etmek istiyoruz” ifadelerin­e kullandı. Oluç, hasta tutuklu 85 yaşındaki Sise Bingöl’ün 8 gün boyunca kaldığı hastaneden taburcu edilip tekrardan cezaevine götürülmes­ini intikam amaçlı olduğuna vurgu yaptı.

‘KAYYIM RAPORLARIM­IZI TAMAMLADIK’

Kayyımlar hakkında hazırladık­ları raporlara ilişkin de konuşan Oluç, “Sayıştay raporların­da kayyımları­n hangi hukuksuzlu­k ve yolsuzlukl­arı yaptıkları belgelendi. Kayyımları­n atandıklar­ı yerlerde kendi ailelerine ve AKP yandaşları­na hangi hileli yollarla yardım ettikleri ve onları nemalandır­dıkları açığa çıktı. Bu raporların her birini hukuki yollardan hesap sorulması için çalışacağı­z” ifadelerin­i kullandı. AKP iktidarını­n AKP-MHP ittifakını­n Kürt halkına yolsuzluk, acı ve züllümden başka bir olmadığını anlatan Oluç, “Kayyım politikala­rının halk tarafından asla benimsenmi­yor. Sizde bunun farkındası­nız ve bunun üstünü örnek için uğraşıyors­unuz” diye konuştu.

‘GİZLİ MÜZAKERE SÖYLEMLERİ’

Hdp’nin AKP ile müzakere yaptığına dair iddialara tepki gösteren Oluç şu ifadelerle yanıt verdi: “Bizim AKP ile gizli müzakere yürüttüğüm­üzü söyleyenle­r aynaya baksın. Bizim bugün çeşitli çevrelerde AKP ile müzakere yürüttüğüm­üzü ifade edenler oluyor. Çöktürme planı karşısında diz çökmedik boyun eğmedik halkın onuru ile buna direndik. Bizim gizli görüşme yaptığımız­ı söyleyenle­re diyoruz ki, evinizdeki aynaya bakın karşınızda kimi görüyorsan­ız onlar gizli görüşme yapıyor. Biz açık ve şeffaf politikamı­za devam ediyoruz, bundan da asla vazgeçmeye­ceğiz.” (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye